Halk Eğitim'den THM Konseri

Halk Eğitim'den THM Konseri

Trabzon’un Akçaabat İlçesi’nde Türk Halk Müziği konseri düzenlendi.

 

 Akçaabat Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından Erol Günaydın Sanat Merkezi’nde düzenlenen konsere Akçaabat Millî Eğitim Müdürü Mehmet Salih Köse, Akçaabat Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yaşar Sivrikaya, Akçaabat Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı İsmail Bulut ve çok sayıda davetli katıldı.

akcaabat-halkegitim-konseri2.jpg

  Koro Şefliğini Halk Eğitim Merkezi Müzik Öğretmeni Erdal Yılmaz’ın yaptığı konserin açılışında konuşan Akçaabat Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hüseyin Ayvaz halk eğitimin yalnızca dikiş-nakış kursu olmadığını bununla birlikte bu tür sanat etkinliklerine de imza attığını söyledi. Ayvaz “ Halk eğitim merkezi olarak ilk kez halk müziği korosu oluşturduk. Bundan sonra da çeşitli etkinlikler ile halkımızın karşına çıkacağız” dedi.

akcaabat_konser1.jpg
  Ardından konuşan koro şefi Erdal Yılmaz Türk halk müziğinin kaynağını halkın yaşamından aldığının altını çizerek, “Dolayısıyla halk müziğimiz bir duygu aktarım aracıdır. Sadece bir eğlence unsuru olarak görmemek lazımdır halk müziğini. Doğumdan ölüme kadar bütün temaları işliyoruz ve bu motifleri ön plana çıkarıyoruz.” diye konuştu.

  Daha sonra Türk Halk Müziği’nden çeşitli eserler koro ve solo halinde katılımcılara sunuldu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kültür Sanat