Vakıf'tan Hicret Belgeseli

Vakıf'tan Hicret Belgeseli

Akçaabatlılar Vakfı’nca hazırlattırılan ve Trabzon’da muhacirlik yıllarının anlatıldığı “Hicret” belgeselinin galası Akçaabat’ta gerçekleştirildi.

 

Akçaabat  Hamam Çimeni Çarşısı Konferasn Salonu’nda düzenlen galaya, Akçaabat Kaymakamı Ramazan Kurtyemez, Trabzon Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Gürkan Üçüncü, Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, Trabzon Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Atilla Çimer, AK Parti Trabzon İl Başkanı Dr. Sezgin Mumcu, CHP İl Başkanı Mustafa Bak,  Siyasi Parti İlçe Başkanları, STK temsilcileri, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Akçaabat Kaymakamı Ramazan Kurtyemez, Akçaabatlılar Vakfınca hazırlanan belgeselin, Hamam Çimeni Çarşısı Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğündeki galasında, belgesel için 3 yıl emek harcayan ekibi kutladı.

Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim ise vakfın 2023'te 451 öğrenciye burs sağladığını belirterek, "Vakfımız bir ilke imza atarak 6 bölüm olarak 'Hicret' belgeseliyle paha biçilemeyecek büyük bir değeri ilçemize kazandırmıştır. Vakfımızın bu kararlılık ve kurumsallığıyla birlikte daha nice ilklere ve güzel işlere imza atacağına inanıyorum." dedi.

 

Akçaabatlılar Vakfı Başkanı Yaşar Erbaşaran da 3 yıl süren büyük bir çabanın ürünü olarak 6 bölümlük belgesel dizisi hazırladıklarını ifade etti. Erbaşaran, belgesel projesinin tarihe, kültüre ve değerlere sahip çıkma misyonunun bir yansıması olduğunu dile getirerek, şunları kaydetti:"1914-1918 yılları arasında vatan müdafaası adına gösterilen büyük çabayı, fedakarlıkları ve yaşadıkları zorlu süreci konu alarak gelecek nesillere ışık tutmayı amaçlamaktayız. Bu projenin başından bugüne kadar emek harcayan tüm ekibimize, belgeselimizin yapımına katkı sağlayan İçişleri Bakanlığımız ile Kültür ve Turizm Bakanlığımıza, maddi ve manevi desteğini esirgemeyen herkese teşekkür ediyoruz. Belgeselimizin izleyicimizle buluşması yöremizin tarihini anlamak, kültürümüzü yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak adına önemli bir adımdır."

Belgeselim gösterimi sonrasında Kameraman Yusuf Arslan'a Akçaabatlılar Vakfı Başkanı Yaşar Erbaşaran tarafından, Belgesel Yönetmeni TRT İç Yapımlar Dairesi Program Yapımcısı Dr. Mustafa Demirci'ye Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim tarafından plaket takdim edildi.

akcaabatlilar-vakfi-belgeseli2.jpg

akcaabatlilar-vakfi-belgeseli.jpg

akcaabatliar-vakfi-belgesli-belge.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Kültür Sanat