Erol Günaydın Tiyatro Günleri Başlıyor

Erol Günaydın Tiyatro Günleri Başlıyor

Erol Günaydın Tiyatro Günleri Başlıyor

Akçaabat Belediyesi organizasyonunda yapılan ve bu yıl 11.’si düzenlenecek olan Erol Günaydın Tiyatro Günleri’nin tarihi ve organizasyona katılacak tiyatro ekipleri belli oldu.

Akçaabat Belediyesi'nce kültürel gelişmeye katkı sağlamak, insanlara bir toplum ve yaşam bilimi olan tiyatroyu sevdirmek, şehrin kültür ve sanat hayatını canlı tutabilmek adına düzenlenen  "Erol Günaydın Tiyatro Günleri"nin 11.’si 1-6 Mart 2024 tarihlerinde tiyatro severlerle buluşuyor.

Bu yılki Tiyatro Günlerine Erzurum, Giresun, Ordu, Bursa ve Trabzon'daki tiyatro grupları katılacak. İlk gün Ordu Büyükşehir Belediyesi Karadeniz Tiyatrosu'nun hazırladığı "Rumuz Goncagül" adlı oyunla perdelerini açacak.

TİYATRO AKÇAABAT’TA İZLENİR

Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, temel belediyecilik hizmetlerinin yanı sıra şehirde kültürel aktivitelerin düzenlenmesine de büyük önem veriyor.

Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim,  Akçaabat’ta kültür ve sanat hayatını canlı tutmak, Akçaabatlıların sosyalleşmesine ve sanatla buluşmasına katkı sağlamak amacıyla her yıl çeşitli faaliyetler düzenliyor. Bu faaliyetlerden biri olan Erol Günaydın Tiyatro Günlerinin ve tiyatro gruplarının belirlenmesi için titiz bir planlama, çalışma ve organizasyon gerçekleştirdiklerini ifade eden Başkan Ekim, “Geleneksel hale getirerek her yıl düzenlediğimiz Erol Günaydın Tiyatro Günleri’nin bu yıl on birincisini düzenleyeceğiz. Akçaabatlı tiyatro sever vatandaşlarımızın ilgiyle beklediği Erol Günaydın Tiyatro Günleri 01-06 Mart 2024 tarihleri arasında yapılacak. Tiyatro Günleri’mize 1999 yılında kurulan Akçaabat Belediye Tiyatro’muz başta olmak üzere yurdumuzun çeşitli bölgelerinden, çevre il ve ilçelerden tiyatro ekipleri katılacak. Bu ekiplerin belirlenmesinde titiz bir planlama ve çalışma yürüttük. Kültür ve Sanat Şehri olan Akçaabat’ımızın unvanına yakışır faaliyetler yapmaya, Akçaabatlı hemşehrilerimizin gönüllerine dokunabilecek işlere imza atmaya devam edeceğiz. Gönül sevdamız Akçaabat’tır; baş tacımız ise Akçaabatlı hemşehrilerimizdir.” Dedi.

11. Erol Günaydın Tiyatro Günleri, 1-6 Mart 2024 tarihleri arasında her akşam saat 19:00’da Erol Günaydın Sanat Merkezinde sahnelenecek.

Bütün oyunlar ücretsiz olup, davetiyelidir. Davetiyeler, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'nden temin edilebilecek.

1-6 Mart 2024 tarihlerinde 11'incisi düzenlenecek olan "Erol Günaydın Tiyatro Günleri" kapsamında hazırlanan programa göre;

 

1 Mart Cuma günü

Ordu Büyükşehir Belediyesi Karadeniz Tiyatrosu "Rumuz Goncagül"

2 Mart Cumartesi günü

İnegöl Belediyesi Şehir Tiyatrosu "En Büyük Haber"

3 Mart Pazar günü

Erzurum Medya Sanatevi "Bir Cinayet ya da Kaza"

4 Mart Pazartesi günü

Trabzon Büyükşehir Tiyatrosu "Kader"

5 Mart Salı günü

Akçaabat Belediye Tiyatrosu "Ayyar Hamza"

6 Mart Çarşamba günü

Giresun Belediyesi Şehir Tiyatrosu "Kafkas Tebeşir Dairesi"

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Kültür Sanat