Akçatepe Tesisleri Gezildi.

Akçatepe Tesisleri Gezildi.

Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, belediye tarafından yapımı tamamlanan Akçatepe Tesisleri’ni basın mensuplarına gezdirdi.

 


Akçaabat Belediyesi tarafından inşa edilen ve şehir merkezinden yaklaşık 8 km uzaklıkta bulunan turizm amaçlı yatırım Akçatepe tesisleri basın mensuplarına tanıtıldı.

 Akçaabat Belediye başkanı Şefik Türkmen, ilçeye gelen yerli ve babancı turistlerin sahilin yanında yükseklerdeki turizm tesislerine de çekilmesi için çaba harcadıklarını ifade etti. Başkan Türkmen “Bölgemiz için turizm, öncelikli sektördür. Eşsiz doğal güzelliklerimiz, tarihi yerlerimiz bulunmaktadır. Son yıllarda doğa ve yayla turizmi ön plana çıkmaya başlamıştır. Yaylaları sahile çok yakın mesafede olan Akçaabat'ın yayla turizmi için de önemi her geçen gün artmaktadır” dedi.

Akçaabat’ın çok önemli lokantaları bünyesinde bulundurduğunu ifade eden Başkan Türkmen “ilçemizde dünya standartlarında, tertemiz lokantalarımız vardır. Bölgeye ziyarete gelen herkes lokantalara uğramadan gitmemektedir. Daha çok köftesi ile tanınan Akçaabat, su böreği, sarma, kuymak, kaz kaldıran, un helvası ve çeşitli tatlıları ile damak zevkine hitap eden yemekleriyle de meşhurdur. Lokantalara gelen yerli ve yabancı turistleri şehir merkezi ile tarihi mekanlara çekerek konaklamalarını ve yöremize özgü ürünlerden alışveriş yapmalarını, ayrıca eşsiz doğa güzelliklerimizi görmelerini sağlamamız gerekmektedir” dedi. 

 

akcatepe-akcaabat1.jpg
Akçatepe Tesisleri içerisinde yer alan kır kahvesi işletmeye hazır bekliyor.

 

Belediye olarak turizme gereken önemi verdiklerini ve bu yönde yatırım yaptıklarını ifade eden Başkan Türkmen “Akçaabat şehir merkezinden 8 km uzaklıkta inşa ettiğimiz Akçatepe tesisleri ile bu bölgedeki turizm potansiyelini artırmayı hedefliyoruz.  Akçatepe'de yapılan bu tesite lokanta, kafeterya, kırkahvesi ve piknik alanları şuan hazırdır. Bu tesislere ek olarak otel ve dağ evlerinden oluşan tesisler yapılması planlanmıştır” şeklinde konuştu.

 

akcatepe-akcaabat2.jpg
Tanıtım gezisine yerel gazetelerin sahipleri ve çok sayıda basın mensubu katıldı.

 


Yapılan tesislerin bulunduğu güzergahın birçok yayla ile bağlantısı olduğunu da ifade eden Başkan Şefik Türkmen “Bu tesislerden Hıdırnebi yaylasını takiben Çayırbağı Beldesi ile Tonya sınırından geçmek üzere Beypınarı yaylasına oradan Düzköy Yaylası, Işıklar kayabaşı Yaylası, Taşlıoba, Büyükoba güzergahını takiben Akpınar Beldesinin Sırt mevkiine gelerek,buradan Akçaabat Düzköy karayolundan Akçaabat’a veya Sırt Mevkiinden Sera Gölüne inip,buradan Akçaabat veya Trabzon'a bağlanmak mümkündür” şeklinde konuştu.

akcatepe-yemek.jpg
Gezi sonrası basın mensuplarına Nihat Usta tarafından hazırlanan hamsi ikramı gerçekleştirildi.

Haber ve Fotoğraflar:Derviş Altuntaş


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Kültür Sanat