Akçaabat Folkloru Kitabı Çıktı

Akçaabat Folkloru Kitabı Çıktı

Araştırmacı-Yazar Haydar Gedikoğlu’nun yazdığı ve Akçaabat Belediyesi tarafından bastırılan Akçaabat Folkloru isimli kitabı meclis üyelerine dağıtıldı.

 

Araştırmacı-Yazar Haydar Gedikoğlu’nun yazdığı ve Akçaabat Belediyesi tarafından bastırılan Akçaabat Folkloru isimli kitabı meclis üyelerine dağıtıldı.

Akçaabat Belediyesi Hasan Saka Toplantı Salonu’nda gerçekleşen törene, kitabın yazarı haydar Gedikoğlu ile Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, belediye meclis üyeleri, Akçaabat ilçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Salih Köse ile belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Turhan Bektaşoğlu katıldı.

akcaabat-belediyesi-tarafindan-bastirilan-ve-arastirmaci-yazar-haydar-gedikoglu’nun-yazdigi-akcaabat-folkloru-isimli-kitabi-meclis-uyelerine-dagitildi..jpg

Belediye başkanı şefik Türkmen törende yaptığı konuşmada, emekli eğitimci, olan Haydar Gedikoğlu’nun Akçaabat için bir değer olduğunu ve çok güzel eserleri ilçeye kazandırdığını belirtti.  Başkan Türkmen “Haydar hocamız ilçemiz için önemli bir değerdir. Akçaabat ile ilgili çok sayıda eser kaleme almıştır. Biz de hocamızın yazmış olduğu “Akçaabat Folkloru” isimli eseri kitaplaştırdık ve ücretsiz olarak vatandaşlarımıza dağıtacağız. Bu kitap, zengin bir folklorik yapıya sahip olan ilçemizin folklor tarihine ışık tutacaktır. İlerlemiş yaşına rağmen bu eseri Akçaabat’ta kazandırdığı için kendisine teşekkür ediyorum” dedi.

akcaabat-belediyesi-tarafindan-bastirilan-ve-arastirmaci-yazar-haydar-gedikoglu’nun-yazdigi-akcaabat-folkloru-isimli-kitabi-meclis-uyelerine-dagitildi..20130102155808.jpg

Akçaabat Belediyesi Kültür Yayınları’ndan çıkartılan “Akçaabat Folkloru” adlı kitap 384 sayfadan oluşuyor. Kitap Akçaabat Kültür Kurulu’nun verdiği onay ile basıldı ve ücretsiz olarak dağıtılacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kültür Sanat