Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası’nın başkanlığına aday oldu.

Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası’nın başkanlığına aday oldu.

Abdullah Sevim Akçaabat Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası’nın başkanlığına aday oldu.

Akçaabat minibüsçüler Kooperatifi’nde uzun yıllar başkanlık yapan Abdullah Sevim, bilgi ve birikimini yeniden şoför camiasının hizmetinde kullanabilmek amacıyla Akçaabat Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası’nın başkanlığına aday oldu.

Başkanlığa adaylığını şoför esnafı için Pirali Köfte Salonu’nda verdiği yemekte açıklayan Abdullah Sevim, Akçaabat’ta hizmet eden kamyoncular, kamyonetçiler, taksiciler ve köylere çalışan minibüsçülerin sorunlarıyla ilgili çözüm çalışmaları yapılmadığından ötürü Oda Başkanlığı için aday olduğunu belirterek, bugün gelinen ortamda Şoförler Odası’nın sadece plaka basılan ve evrak satılan bir yer olduğunu iddia etti.

Gençliğinin en güzel yıllarını şoför esnafına hizmet etmekle geçirdiğini belirten, Akçaabat ve Trabzon güzergâhına çalışan minibüslerin bugün kavuşmuş olduğu düzeni ve huzuru o gün yola çıktığı arkadaşlarıyla başarmanın mutluluğunu yaşadığını da ifade eden Abdullah sevim, “Üretmiş olduğumuz projeler sayesinde, bilgi ve birikimimizle temsil ettiğimiz kurumu marka haline getirdik. Geçen 4 yıllık sürede ise Oda Yönetimi üyeleriyle tek bir toplantı bile yapıp proje üretemediği gibi belediyemizden hizmet almak için köylere çalışan minibüslerin ve taksilerin kalkış yaptıkları durak yerlerinin fiziki durumları düzeltilmemiş, kamyoncu ve kamyonetçi esnafın sorunları hiç gündeme getirilmemiş, sadece seçimden seçime yanlarına oy istenmeye gidilmiştir.” dedi.

Trabzon’un büyükşehir olduğunu hatırlatan ve mevcut sorunların altından kalkmanın ancak bilgi birikimi ve deneyimi olan, temsil kabiliyeti ile şoför esnafını beraberlik içinde yönetecek bir ekiple mümkün olduğunu ifade eden Başkan Adayı Sevim, böyle bir ekibe sahip olduğunu belirtti.

Sevim, yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Ayrım yapmadan herkesin sorunuyla ilgileneceğimizden, şoför esnafının derdi ile dertleneceğimizden, üreteceğimiz projelerle Akçaabat’ta belediyeyle birlikte güzel hizmetler yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın.

Minibüsçü esnafı arkadaşlar Yıldızlı-TOKİ hattında plaka almam nedeniyle, komisyonlarda imza yetkim olmadığı halde beni cezalandırdı. O günlerde bu olayı açıklamam gerekiyordu ama üzerimde olan baskılar nedeniyle bu açıklamayı yapamadım. İlçe Trafik Komisyonu’nda Yıldızlı-TOKİ’nin hatlanması için alınan kararın altında imzam olmadığı halde bu cezaya layık oldum. Ben cezamı çektim ama ne gariptir ki bu hattın onaylanmasında imza yetkisi olan, karara şerh düşme yetkisi olmasına rağmen bunu yapmayan yöneticiler bugün yine aynı görevdedirler. Kaldı ki o kararda imzası olan arkadaş da o hattan plaka almıştır.

Akçaabat’ın 9 mahallesine ve Söğütlü Beldesi’nin Esentepe Mahalesi’ne KY ve S plakalı araçlarla hat kurulabilir olmasına rağmen biz bunu yapmadık. Belediyelerimizle konuşarak bu hatlarda Akçaabat güzergâhında çalışan araçların istirahat günlerinde çalışmalarını biz sağladık. Yıldızlı-TOKİ hattında da bu yapılabilirdi. Ama buna rağmen dışarıdan M plaka alınarak yeni bir hat açılmış, Akçaabat-Trabzon-Mersin hattında çalışan araçların hakları gasp edilmiştir.”

Göreve geldikleri takdirde kamyoncu ve kamyonetçi, servisçi ve taksici esnafın yanı sıra köylere çalışan minibüsçülerin sorunlarının çözülmesine öncelik tanıyacaklarını belirten Akçaabat Şoförler Odası Başkan Adayı Abdullah Sevim, diğer projelerini ise önümüzdeki günlerde kamuoyu ile paylaşacağını ifade etti.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum
Siyaset