Öztürk Tıp Bayramını Kutladı

Öztürk Tıp Bayramını Kutladı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Akçaabat Belediye Başkan Adayı Ali Türen Öztürk, 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle Akçaabat Haçkalı Baba Devlet Hastanesi’ne bir ziyaret düzenledi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Akçaabat Belediye Başkan Adayı Ali Türen Öztürk, 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle Akçaabat Haçkalı Baba Devlet Hastanesi’ne bir ziyaret düzenledi.

Ziyaretini ilk olarak Hastane Yöneticisi Uzm. Dr. Mustafa Aydın’a gerçekleştiren CHP Belediye Başkan Adayı Ali Türen Öztürk’e Belediye Meclisi Üye Adayı arkadaşları da eşlik etti. Aydın’ın nezdinde tüm hastane çalışanlarının bayramlarını kutlayan Belediye Başkan Adayı Öztürk, “14 Mart Tıp Bayramı toplumsal sağlığın, koruyucu hekimliğin ve sağlık çalışanlarını uluslararası sözleşmelere uygun bir biçimde yaşam ve çalışma haklarının hayata geçirildiğinde gerçek bir tıp bayramı olarak kutlanabilecektir.” dedi.

ali-turen-ozturk-akcaabat-hackali-babag.jpg

Daha sonra hastanenin tüm birimlerini gezen ve sağlık personelinin tümüne birer karanfil hediye ederek bayramlarını kutlayan Ali Türen Öztürk, gazetemize yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Gelişmişliğin sadece ekonomik büyümeden ibaret görüldüğü Türkiye'de insani gelişmişliğin en önemli göstergesi olan sağlık hakkı ve sağlık hizmetine ulaşılabilirliğe ilişkin göstergelerin son yıllarda giderek bozuldu. Hayata geçirilen sağlık politikaları, sözde reformlar hem toplumsal sağlığı piyasalaştırmış, ‘paran kadar sağlık’ felsefesini hayata geçirmiş, hem de sağlık çalışanlarının güvencesizleştirilmesine neden olmuştur. Sağlık çalışanlarının büyük bir çoğunluğunun kalitesiz, güvencesiz çalışma koşulları, mobbing, aşırı düzeyde iş stresi nedeniyle depresyonda. Bir de buna performansa dayalı çalışma adı altında hasta ile olan ilişkilerinin ticarileştirilmesi eklendiğinde sağlık çalışanlarının artık mutsuz ve umutsuz bireyler haline geldiklerini görmekten üzülüyorum. Yerel anlamda iktidara geldiğimizde bu durumun düzeltilmesi için elimizden geleni yapacağız.”

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Siyaset