Osman Nuri Ekim

Osman Nuri Ekim

AKÇAABAT’TA YETİŞECEK

TÜRK SPORUNA YÖN VERECEK BİREYLER AKÇAABAT’TA YETİŞECEK 

Akçaabat’ın tarihi süreçlerine bakıldığında, Akçaabatlıların spora olan ilgisi, tutkusu ve aşkı çok net görülür.
Akçaabat’taki spor tutkusuyla kurumsallaşma yolunda atılan ilk adım 1923’te Akçaabat Sebatspor Kulübünün kurulması oldu. Biz de Akçaabat Belediyesi olarak Cumhuriyet tarihinden daha eskilere dayanan spor sevdamızdan aldığımız ilhamla Türk Sporuna yön verecek bireylerin Akçaabat’tan yetişmesini arzu ettik. Akçaabat’ımız için Trabzon’umuz ve Ülkemiz için, 2019 yılı yerel seçimleri öncesinde vaat ettiğimiz projeler arasında yerini alan Akçaabat Spor Lisesi’ni, Söğütlü Mahallemizin sahil kısmında; Vakıfbank Genel Müdürümüz, Hemşehrimiz Abdi Serdar Üstünsalih’in girişimlerindeki neticesinde hayırsever iş insanımız Erdemoğlu Holding yönetim kurulu başkanı İbrahim Erdemoğlu’nun katkılarıyla hayata geçirdik.
21 Mayıs 2022’de Spor Lisemizin temelini attık. İnşaat çalışmaları ise yüklenici firma tarafından hızla ilerletildi. Spor Lisemiz neredeyse tamamlanmak üzere. Burada bir parantez açarak Spor Lisemizin Akçaabat’ımıza kazandırılmasında desteklerini şehrimizden esirgemeyen hayırsever iş adamlarımıza,il ve ilçe başkanlarımıza, milletvekillerimize, bakanlarımıza ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a şahsım ve şehrim adına teşekkür ediyor; şükranlarımı sunuyorum.
Spor Lisesiyle birlikte Ülkemizin dört bir yanından Spor Lisesi’nde eğitim görmek için Akçaabat’ımıza gelecek olan öğrencilerin; bedensel, zihinsel ve ahlaki gelişimlerini tamamlamalarına ortam sunulacak. Merak edenlerin Spor Lisesinde diğer okullardan farklı olarak neler yapılacak gibi soruları kulaklarımda yankılanırken cevabını hemen vereyim. Akçaabat’ımızda Türk Sporuna yön verecek bireylerin yetişeceği Spor Lisemizde öğrencilerimiz; spor alanında ilgi, istek ve yetenekleri doğrultusunda spor eğitimi ile ilgili temel bilgi ve becerileri kazanmalarına yönelik eğitim öğretim görecekler. Sadece bu kadar da değil. Türk Sporuna katkıda bulunan ve Türk Sporunu başarıyla temsil eden bireyler olarak Akçaabat’ta yetişecekler. Ülkemizin adını tüm dünyada duyuracak; şanlı bayrağımızı başarıyla dalgalandıracak bizlerin ise göğsünü kabartacaklar. Yine Spor Lisesinde eğitim öğretim gören öğrenciler, akademik kariyer yapabilecek, sporla ilgili yükseköğretim programlarına hazırlanabilecek; alanlarında en iyisi olacaklar. Uzmanlaştıkları spor branşlarıyla ilgili araştırma yaparak yorum ve uygulama yetkinliğine ulaşabilecek; spor disiplini ve centilmenliğini benimseyen bireyler olarak yine Akçaabat’ta yetişecekler.
 
Geleceğimizin teminatı gençlerimizin bizleri başarılarıyla gururlandıracağı günlere gençlerimizi en temelden hazırlayacağız. Gençlere yatırım geleceğe yatırımdır. Güzel ülkemin tüm gençleriyle gurur duyuyorum. Spor aşkıyla eğitim ve disiplin birleştiğinde bir de tüm bunlar centilmenlikle harmanlandığında tüm dünyaya en güzel örnekleri teşkil eden gençler yetişmiş olacak. Bu gençler Akçaabat’tan yetişecek; Akçaabat’ımızdaki Spor Lisemizden yetişecek.
 
 
SPOR LİSESİ NASIL OLACAK; HANGİ BRANŞLAR YER ALACAK?
 
Spor Lisesi Kompleksimiz; 4 katlı, 16 derslikli lise, 2 katlı çok amaçlı spor salonu, çok amaçlı salon ve 5 katlı 144 kişilik öğrenci pansiyonu binasından oluşuyor. Büyük bir alana planlanıp yapılan Spor Lisesi için tesisler ve sahalar ise kompleksin deniz tarafına yapılıyor.
 
 
Spor aşkının eğitim öğretimle birleştirildiği Spor Lisemizde yüzme, su sporları, futbol, atletizm, güre ve daha pek çok branş yer alacak.

Osman Nuri Ekim
Akçaabat Belediye Başkanı

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.