Zübeyde Hanım İsmi Değiştirildi

Zübeyde Hanım İsmi Değiştirildi

Büyük önder Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım ölüm yıldönümünde mezarı başında törenle anılırken, Trabzon’da çok garip bir uygulamaya imza atıldı.

Büyük önder Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım  ölüm yıldönümünde  mezarı başında törenle anılırken, Trabzon’da çok garip bir uygulamaya imza atıldı.

Akçaabat’ın Yaylacık Mahallesi Düzköy Yolu üzerinde 1999 yılından beri eğitim-öğretim veren Zübeyde Hanım Anaokulu’nun ismi yaklaşık bir ay önce değiştirildi. Durup dururken, hem de Zübeyde Hanım’ın ölüm yıldönümünde yakın zamanda okulun ismi Çok Programlı Lise Anaokulu şeklinde değiştirildi. Bu durum duyarlı çok sayıda velinin tepkisine yol açtı.

Yapılan uygulamaya anlam veremeyen veliler, “Zübeyde Hanımı anmak; Türk kadınını, anneyi anmaktır. Cumhuriyet savunmak, korumak demektir. Her şeyden önce Zübeyde Hanım, tüm kadınlara hak ettiği değeri tüm ülkelerden önce veren bir evlat yetiştirmiştir” dediler.

Bu kararın niçin, ne amaçla alındığını anlayamadıklarını, anlam veremediklerini ifade eden duyarlı veliler, ilçede yıllardır eğitim-öğretim veren okulun Zübeyde Hanım ismiyle kalmasından, anılmasından yana olduklarını belirterek, “Bu kararı alanların haklı bir gerekçe ortaya koyacaklarını sanmıyoruz. Farklı şeyler düşünmek de istemiyoruz” ifadelerini kullandılar.

Kaynak : Kuzey Ekspres

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Haberler