Yüksek Katlar Büyükşehir'den Döndü

Yüksek Katlar Büyükşehir'den Döndü

Yüksek Katlar Büyükşehir'den Döndü

Ortahisar, Akçaabat ve Beşikdüzü’nün kat taleplerini içeren imar değişiklikleri reddedildi

İlçeler Yüksek Kat Öneriyor, Büyükşehir İmar Planı Diyor

TRABZON Büyükşehir Belediye Meclisi, Ortahisar, Beşikdüzü ve Akçaabat’tan gelen kat artırımı taleplerini reddetti. Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, komisyon kararlarına ret oyu verdi. Beşikdüzü Belediye Başkanı Orhan Bıçakcıoğlu ise komisyon kararına katılmadığını açıklarken, “Konuşmak istiyorum ama ağzım su dolu, konuşamıyorum” siteminde bulundu. Akçaabatlı üyeler ise komisyon raporlarına evet oyu verdi.

Gümrükçüoğlu: Bu Talepler Plan Bittikten Sonra Gelsin

BÜYÜKŞEHİR Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, çalışması devam eden yeni nazım imar planının bir an önce bitmesi için talimat vererek, “Ben kısa zamanda şunu rica ettim. 1/25.000, 1/5.000 ölçekli nazım imar planlarını kısa zamanda bitirin dedim. Bütün bu talepleri de toplu olarak değerlendirelim. Bunların tümüne toplu bir çözüm getirmek için çalışmaların hızlandırılmasını tekrar rica ediyorum” diye konuştu.

TRABZON Büyükşehir Belediye Meclisi, ekim ayı son toplantısında Ortahisar, Beşikdüzü ve Akçaabat’tan gelen kat artırımı taleplerini reddetti. Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, komisyon kararlarına ret oyu verirken, Beşikdüzü Belediye Başkanı Orhan Bıçakcıoğlu komisyon kararına katılmadığını açıklarken, “Bir yerde bir yanlış var. Bu yanlışın da düzeltilmesini istiyorum. Konuşmak istiyorum ama ağzım su dolu, konuşamıyorum” siteminde bulundu. Akçaabatlı üyeler ise komisyon raporlarına evet oyu verdi.

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi’nin ekim ayı toplantıları sona erdi. Toplantının son gününde İmar ve Bayındırlık Komisyonundan gelen 22 madde görüşülerek karara bağlandı. Komisyon Ortahisar Belediye Meclisi’nin Pelitli, yalıncak ve 2 Nolu Beşirli mahallelerinde yaptığı 12 adet imar plan değişikliği, imar planında yer alan kat yüksekliklerinden daha fazla kat yüksekliği talep ettiği ve silueti bozduğu gerekçesiyle reddetti. Aynı komisyon Beşikdüzü Belediyesi ile Akçaabat Belediyesi’nin yine yüksek kat içeren taleplerini de reddetti.

BAŞKAN GENÇ VE KARAOĞLU RET OYU VERDİ

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, “Pelitli’de toplu bir alanda yapılan değişiklikler bunlar. Komisyon raporu kısmına iade öngörüyor. Biz kendi meclisimizde alınan karar gibi karar alınmasını talep ediyoruz. Komisyonun kararına katılmıyoruz” dedi. Ardından yapılan oylamalarda Başkan Genç ile aynı zamanda Ortahisar Belediye Meclis Üyesi de olan Mehmet Karaoğlu komisyon kararlarına ret oyu verdi ve karar oy çokluğu ile Büyükşehir Belediye Meclisi’nde kabul edildi.

AĞZIM SU DOLU, KONUŞAMIYORUM

Beşikdüzü’yle ilgili gündem maddesinde söz alan Beşikdüzü Belediye Başkanı Orhan Bıçakçıoğlu da, komisyon raporuna tepki gösterirken, “Vatandaş ruhsat istiyor, aylardır ruhsat veremiyoruz. Biz de dedik ki birleştirin, 10 tane bina yapacaksanız, daire sayısı artmamak üzere 2 blok yapın dedik. Biz buraya 10 tane bina yaptırabiliriz ve belediye olarak ruhsat parasını da alırız. Ama biz dedik ki bitişik nizam olmasın, komisyon kararına ve size saygı duyuyorum ama katılmıyorum. Bir yerde bir yanlış var. Bu yanlışın da düzeltilmesini istiyorum. Konuşmak istiyorum ama ağzım su dolu, konuşamıyorum. Şurada siz Beşikdüzü Belediye Başkanı olsanız 12-13 numaraları parsellere 6 kat tek cephe bina yapı ruhsatı verir misiniz? Ben veremiyorum. Vicdanım sızlıyor” dedi.

BEŞİKDÜZÜ’NÜN ARKASINA 15 KATLI BİNA DOĞRU MU?

İmar’dan Sorumlu Büyükşehir Belediye Genel Sekreter Yardımcısı Cengiz Çolak da, “Bu sorunu Akçaabat’ta da yaşıyoruz. Yükseklikleri serbest olan bir sürü ada var. Bir yerde yanlış var diyor sayın başkan, doğru diyor. Yanlış, buranın bitişik nizam 6 kat olmasıdır. Akçaabat Belediyesi’ne teşekkür ediyoruz. Yükseklik serbestisi olanları meclise getirip yanlarında ne varsa onu yapıyorlar. Beşikdüzü’nde de etrafındaki yapılaşmalara bakalım, yoğunluğu 1/1000’lik planlarda düşürelim, işi çözelim. O şehrin arkasına 10-15 katlı bir bina koymak ne derece doğrudur. Onu da meclis talep etti” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, çalışması devam eden yeni nazım imar planının bir an önce bitmesi için talimat vererek, “Ben kısa zamanda şunu rica ettim. 1/25.000, 1/5.000 ölçekli nazım imar planlarını kısa zamanda bitirin dedim. Bütün bu talepleri de toplu olarak değerlendirelim. Bunların tümüne toplu bir çözüm getirmek için çalışmaların hızlandırılmasını tekrar rica ediyorum” diye konuştu.

Ortahisar Belediyesi’nin plan notlarına ilişkin itirazların müzakeresinde de Büyükşehir Belediyesi bir itirazla ilgili olumsuz karar verirken, Başkan Genç’in yanı sıra AK Parti, CHP, MHP ve bağımsız üyelerden oluşan toplam 6 üye ret oyu verdi ve karar oy çokluğu ile kabul edildi.           

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum
Haberler