YENİ YIL

Cumhuriyet mitingleri, Cumhurbaşkanlığı seçim sürecindeki suni gündem ve tartışmalar diğer taraftan Cumhurbaşkanlığı seçimi gölgesinde yapılan bir genel seçimler ve asıl gündem olan terör,güvenlik kaygısı ve dar gelirlinin geçim sıkıntılarını içinde barındıran bir yılı geride bıraktık ve yeni bir yıla yeni umutlarla yelken açtık.

            2007 yılı maalesef kaybedilen, bazı karelerinin dahi hatırlamak istemediğimiz bir yıl oldu. 2007 yılı içerisinde en kazanımlı ve en anlamlı sayabileceğimiz yılın son günlerinde bölücü terörle mücadele konusu ve sınır ötesi harekattı.

            Tabi sınır ötesi harekat uzun bir tartışmalar sonucunda gerçekleşmişti. Oldu olacak, olmalı mı! olmamalı mı gibi tartışmalarla zaman kaybedilmiş gibi gözükse de,bu esnada, teröristler yer değiştirmiş gibi kaygılar yaşansa da, aslında gecikmeli de olsa sınır ötesi harekat başarılı olmuştur. Çünkü tam kış mevsiminde teröristlerin barınakları dağıtıldı, yerlerinden edildiler ve en önemlisi de psikolojik baskı olarak zor şartlarda gecenin yarısından hedeflerini tam 12’den vuran, terörizmle mücadele kararlılığında olan büyük bir devlete karşın teröristlere mücadeleniz sonuç vermeyecektir vurgusu yapılmıştır.

Temennimiz 2008 yılı içerisinde de bölücü terörle mücadele kararlılığı devam eder ve bu beladan bir an önce ülkemiz ve milletimiz kurtulur.

Yeni yıla girerken herhalde bizi en fazla üzen ise yine eski yıllarda olduğu gibi yeni yıl zamları oldu.Uzun bir zamandır yeni yıla girerken yeni zamlarla girmeye alışık değildir.Ama ne var ki o kabus sanki yeniden geri döndü ve başta elektriğe,doğalgaza ve akaryakıta yapılan yılbaşı zamları, enflasyonun beklenenden yüksek çıkması,asgari ücrette yapılan artışın çok düşük olması 2008 yılının ekonomik açıdan zor geçeceğe benziyor.

Yeni umutlarla girdiğimiz 2008 yılı ülkemiz,milletimiz ve İslam coğrafyası için hayırlı olmasını dilerken,kardeş ülke Pakistan’tan gelen son haberler ise maalesef  İslam coğrafyasında yine kan, göz yaşı ve hüzün olacağının işaretlerini üzülerek görmekteyiz.

Önceki ve Sonraki Yazılar