Gökhan KURUÇELİK

Gökhan KURUÇELİK

Hacamatın faydaları

HACAMAT MEVSİMİNE GİRERKEN–2

 

Hacamat ile ilgili birinci yazı dizimizi hatırlayacak olursak, hacamatın mevsiminde ve hacamatın faydalarını iki bölüme ayırarak ruhsal bedene faydası hakkında kısacık da olsa bazı bilgileri siz değerli okuyucularımla paylaşmıştık. Bu hafta ise hacamatın fiziki bedene faydaları ve hacamat nasıl çalışır konularını açıklayacağız.

Hacamat, tıkanıklıkların ve en fazla zararlı maddelerin toplandığı bölgelerde bulunan ince ve kılcal damarlardan pis kan alma işlemidir. Dolaysıyla hacamat ile kılcal damarlardaki tıkanıklıklar açılarak kandaki gaz ve toksik maddeler dışarı atılır. Buna bağlı olarak hacamat yapılan bölgedeki organlara kan akışı düzenlenerek organın hastalığının düzelmesinde etkili olacak temiz ve düzenli kan dolaşımı sağlanmış olur.

Hacamat yapılacak bölgelere göre faydaları şunlardır:

 KAFA ARKASI (cankurtaran noktası):

Bu bölge tamamen el ile tespit edilir. Her insanın kafa yapısı farklı oluşundan kesin bir nokta, yer verilemez. Hayber seferinde zehirli hayvan eti yedirilen Sevgili Peygamberimize Cebrail. (as) gelerek zehirin zararından korunması için O’na “Ya Muhammed (sas) başının arkasından hacamat ol” diye emretmiştir.

Bu bölgeden yapılan hacamatlarda genellikle ruh ve psikolojik rahatsızlıklar, sinir hastalıkları kaynaklı birçok hastalık, kulak çınlaması, burun hastalıkları, Parkinson, alzamier gibi nörolojik birçok hastalığın tedavisi mümkün olmaktadır.

KULAK ARKASI  (eh- dahyn bölgesi):

Bu bölge, yine Peygamber (sas) tarafından methiye edilmiş bir bölgedir. Ayrıca birçok üniversitede akupunktur bölümlerinde bu bölgeler için tespit edilen şu olmuştur; bu iki bölgede meridyenler yani enerji nakil hatlarının çok miktarda yoğunlaştığı ve hayati organlara giden meridyenlerin yanı sıra safra kesesi ve idrar yollarına giden meridyenlerin bu iki bölgede noktasallaştığı görülmüştür. Ayrıca kulak hastalıkları ile beraber sinizüt, boğaz hastalıkları, baş ağrısı, migren, baş titremesi ve karaciğer, safra kesesi hastalıklarına iyi geldiğini söyleyebiliriz.

OMUZLAR :

Boyun fıtığı ve kireçlemesi, kol ve omuzlardaki romatizma ve ağrılar, akciğer hastalıkları ve tansiyon problemleri, saç dökülmesi ve kepek, baş ağrısı ve baş dönmesi gibi hastalıklarda başarı ile uygulanabilir.

BOYUN BÖLGESİ ALTI :

Troid, nödül ve lenf bezi hastalıkları ile boyun fıtığı ve kireçlenmesi, göz hastalıkları, iltihaplı romatizma, baş dönmesi, sinizüt gibi hastalıklarda bu bölgeden yapılan hacamat kürleri müthiş başarılıdır.

KALP BÖLGESİ  (Kahl bölgesi de denir):

Peygamber Efendimizin (sas) vesvese, evham (günümüz tabiri ile panik atak ve çeşitleri) gibi hastalıklarda önerdiği ana merkezlerden biridir. Buradan yapılacak hacamat ile kalp cihazı ve akciğerler müthiş çalışmaya başlar.

Yukarıda bahsettiğim gibi panik atakta tecrübe ile birçok faidesini görmüşüzdür. Ayrıca pankreas, şeker (bu hastalık için yapılacak hacamat, hastanın kan değerlerine ve yaralarının kapanıp kapanmadığı kriter alınarak yapılır) ve safra hastalıklarında bu bölge çok önemlidir.

Bir sonraki  yazımızda inşallah diğer bölgeleri ele alacağız.

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar