Yaylacık Sahilleri Güzelleşiyor

Yaylacık Sahilleri Güzelleşiyor

Yaylacık Sahilleri Güzelleşiyor

YAYLACIK SAHİL DOLGU ALANINDAKİ ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Sahil dolgu alanımızdaki parklar ve diğer parklarımızın bakımı düzenli bir şekilde yapılmaktadır. Yaylacık sahili batı kesiminde yeni doldurulan yaklaşık 90 dönümlük alan üzerinde yapılan, Belediye futbol sahamız gençlerimize hizmet vermektedir. 

Akçaabat Belediyesi tarafından halkın gezinti ve dinlenme alanlarını çoğaltmak amacıyla Yaylacık sahil dolgu sahası içerisinde bulunan 12 dönümlük alanda 16 adet ahşap kamelya yaparak güzel bir piknik alanı oluşturulmuştu. Devam eden çalışmalarla bu bölgeye kamelyalara ek olarak bir adet kafeterya, iki adet çocuk oyun parkı ve mescit yapıldı.

Adım Adım Yürüyüş Yolu

Akçaabat merkezinden başlayarak sahil boyunca Söğütlü ve Yıldızlı Mahallesi’ne kadar olan bölüm için yürüyüş yolu planlandı ve adım adım yapımı gerçekleştiriliyor. Akçaabat merkezden başlayarak Yıldızlı Mahallesi’ne kadar ulaşacak olan yol içerisinde araç servis yolu, yaya yürüyüş yolu ve bisiklet yolu planlanmıştır.  Araç servis yolu, yürüyüş yolu ve bisiklet yolu toplamda 11 metre genişliğinde yapılmaktadır. Yolun her iki tarafında ağaçlandırma ve yeşillendirme çalışmalarına başlanmıştır.

Yaylacık sahil dolgu sahası içerisinde 150 dönümlük alanda çalışmalarını yürüten Akçaabat Belediyesi tarafından bu alanda ileriye dönük olarak mevcut futbol sahasının kuzeyinde ikinci bir futbol sahası, voleybol, basketbol ve tenis sahaları planlanmıştır. Kalan 50 dönümlük alanda tema park ve 5 bin kişilik amfi tiyatro gibi sosyal ve kültürel alanlar oluşturulacaktır.

akcaabat-yaylaik-sahili-havadan.jpgakcaabat-yaylaik-sahili-havadan1.jpg

akcaabat-sahilleri.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler