Üreticilerden Protokole Tepki

Üreticilerden Protokole Tepki

İlçemize bağlı Çınarlık Mahallesi'nde yetiştiren yerli çileklerin tanıtımının yapıldığı programına protokolün katılmaması üreticinin tepkisine neden oldu.

İlçemize bağlı Çınarlık mahallesinde yetiştiren yerli çileklerin tanıtımının yapıldığı programa protokolün katılmaması üreticinin tepkisine neden oldu.

Trabzon Valisi Abdil Celil ÖZ, Akçaabat Kaymakamı Abdul Rauf Ulusoy ve Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen’in katılacağı açıklanan programa hiçbirinin katılmaması çiftçilerin tepkisine neden oldu. Çınarlıktaki programa İl Tarım Müdürü Sabri Topbaş, İlçe Tarım Müdürü İbrahim Nezir, Japonya  Tarım Bakanlığı  Ankara temsilcisi Akio Saido  üreticiler ve vatandaşlar katıldı.

Kırsal kalkınma Ajansı tarafından büyük bir kısmı hibe olarak verilen 30 çiftçinin yararlandığı 130 bin fidanın 80 bininin proje desteği ile yapıldığı 15 seranın yıllık köye girdisinin 350 bin TL olduğu açıklandı. Sera üreticisi Abdullah Mısır böylesine önemli bir organizasyonda programlarında olmasına rağmen katılmayan protokol üyelerini eleştirirken özellikle ilçe Belediye Başkanı aynı zamanda kendi köylüleri olan Şefik Türkmen’e tepki gösterdi. 

Yazın çilek üretilen seralarda kışın ise sebze, dere otu ve yeşil soğan yetiştiriliyor.15 Seranın yer aldığı mahallede domates ve salatalık üretimi yapılıyor. Sera sahipleri yetiştirdikleri çilekleri Trabzon’daki marketler ve bakkallara satıyorlar. Üreticiler mahallelerine soğuk hava deposu yapmak istediklerini bu konuda Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehti Eker’i Akçaabat’a davet edeceklerini söylediler.

fotogaleri.jpg

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum
Haberler