Türkmen, İlkkez Konuştu

Türkmen, İlkkez Konuştu

Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, AK Parti'ye geçişinden sonra ilkkez sitemize konuştu.

Röportaj: Derviş ALTUNTAŞ/AkçaabatAjans

Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, Anavatan Partisi’nden ayrılarak AK Parti saflarına katılmasından sonra ilk kez konuştu.  Sorularımızı içtenlikle cevaplayan Türkmen, “Amaç Akçaabat’a hizmet etmekse iktidarın gücünden neden faydalanmayalım. Bizim de amacımız hizmet etmektir.” diye konuştu.

 

Şefik Türkmen ile yaptığımız röportaj:

 

AkçaabatAjans: Sayın Türkmen, uzun yıllar Anavatan Partisi’nden başkan seçildiniz ama son anda siyasi anlamda sürekli çekişme halinde olduğunuz AK Parti’ye geçtiniz;  bu kararı neden aldınız?

 

Şefik Türkmen: Bana uzun süreden beri AK Parti’ye geçmem yönünde sürekli teklifler geliyordu. Gelinen noktada seçim sürecine girilmiş ve ciddi bir şekilde teklifler artmıştı.  Sonuçta, gelen teklifler iktidar partisinden geliyordu. Biz zaten belediye işlerinde sürekli iktidar partisinden yardım istiyoruz, destek alıyoruz. Projelerimize katkı ve destek istiyoruz. Zaten AK Parti içerisinde sürekli görüştüğümüz arkadaşlarımız var. Bu arkadaşların da son güne kadar sürekli baskıları oldu. Kısa sürede bir karar verdik. Verdiğimiz karar Akçaabat’ın menfaatine olan bir karardır. Bizim yıllardan beri oluşmuş bilgi birikimimiz var. Belediyecilikle başkanlık öncesinde de meşgul idik; 6 vilayetin belediye işleri ile meşguldük ve 1994’ten beri de belediyenin içinde olduk. Büyük bir bilgi birikimim oldu. Bu bilgi birikimimi iktidar gücüyle birleştirdiğimizde Akçaabat’a çok büyük işler kazandıracağımıza inanıyorum. Bunun belirtilerini şimdiden görmeye başladık. Devletin işleyişini çok iyi bilen birisiyim.  Hizmet alabilmek için nasıl projeler ile gitmemiz gerektiğini bilen birisiyim. Sonuçta alınacak hizmetler Akçaabat’a kazandırılacaktır”

 

AkçaabatAjans: Sayın Türkmen, 22 Temmuz seçimlerinden önce AK Parti’nin üst düzey yöneticilerinden teklif aldığınızı biliyoruz. Ancak bu teklifi, o dönemde kabul etmemiştiniz. Şimdi ne değişti de bu teklife evet dediniz?

 

Şefik Türkmen: Ara dönemde böyle bir teklif geldiği doğrudur. Ancak o dönemde yerel bir seçim yoktu. Ben bir önceki seçimde insanlarımızdan aldığımız oyu 5 yıl korumak durumundaydım. “Bizden oy istediniz sonra bırakıp gittiniz” denebilir. Şimdi seçim sürecine girildi. Yeni bir dönem başlıyor. Yeni bir değerlendirme yapmak doğaldır. Biz de yaptığımız değerlendirme sonucu böyle bir karar verdik. Benim ilk göreve girişim de böyle ani olmuştu. Bana sürekli her seçim döneminde teklifler geliyordu. Ama ben istemiyordum. Ama öyle oldu ki 5 dakika içerisinde karar verdim. Bu da biraz ona benzer oldu. O dönemdeki kararımda da şimdiki kararımda da hep ön planda tuttuğum Akçaabat’ın menfaatleri oldu. Akçaabat’ın bana ihtiyacı vardı ve ben seçime girmeseydim görevden kaçmış olurdum. Şimdi de aynı ortam oluştu.

 

AkçaabatAjans: Sayın Bayındırlık ve İskân Bakanı Faruk Nafiz Özak’ın aday tanıtım töreninde size özel bir ilgisi olduğunu gördük. Bu ilgi hizmet almakta da kendisini gösterecek mi?

 

Şefik Türkmen: AK Parti’ye geçişim; Başbakan, Bakan ve Milletvekillerinin mutabakatıyla olmuştur. Bu mutabakat Akçaabat’a alınacak hizmetleri de olumlu yönde etkileyecektir. Bu değişiklikte bizden gücenenler olmuştur. Fakat alınacak sonuçları gördükçe iyi yapıldığını onlar da söyleyecektir. Hizmetler ortaya çıkmaya başlayınca insanların olumsuz görüşlerinin değişeceğine inanıyorum.

 

AkçaabatAjans: Ne gibi hizmetler almayı düşünüyorsunuz?

 

Şefik Türkmen: Akçaabat şu an birçok belediyeye örmek teşkil ediyor. Bölgemizde birçok belediye bizi örnek gösteriyor. Bunu herkes böyle söylüyor. Kurumsallaşmada olsun diğer hizmetlerde olsun Akçaabat Belediyesi örnektir. Hizmet anlayışımızda, Belediyecilik anlamında ilkelerimizden taviz vermemiz mümkün değildir. Bundan sonra daha önemli bir atılım yapacağız. Herkesin gıpta edeceği atılımlar yapacağız. Çok önemli projelerimiz var. Bunları ileriki günlerde açıklayacağız. İktidar desteğini de arkamıza alarak çok daha fazla işler yapacağımızdan kuşkumuz yok.

 

AkçaabatAjans: Parti değişikliği nedeniyle seçmenlerinizden bir tepki geldi mi ve seçmenlerinizde azalma olduğunu düşünüyor musunuz?

 

Şefik Türkmen: Tabii ki bir tepkinin olması doğaldır. Onların tepkilerini göz ardı edemem. Onlar bana her zaman destek olan insanlardır. Ben yaşadığım sürece onlar benim arkadaşım olacaktır. Onların gönüllerini almak için ne gerekiyorsa yapacağım. Her iki tarafta da kırılan insanlar varsa onların gönüllerini kazanmak için şimdiden çalışmalarımıza başladık.  Bu insanlar ile uzun yıllar birlikte olduk ve birçoğu beni çok seven insanlardır. Bu değişikliği hemen kabul etmelerini beklemek doğru olmayabilir. Bu geçiş döneminde ben de çok stres yaşadım.

 

AkçaabatAjans: AK Parti teşkilatında nasıl karşılandınız?

 

Şefik Türkmen: Yönetim Kurulu üyeleri, Kadın ve Gençlik Kolları ile ayrı ayrı birer toplantı yaptık. Yaptığımız bu toplantılarda arkadaşlar görüşlerini belirttiler. Bir kaynaşma oldu. Çok iyi bir hava içerisinde geçti. İnşaallah iyi olacak. Onların da bizim de amacımız Akçaabat’ı daha güzel yarınlara götürmek. Amaç aynı olduktan sonra arada bir soru kalmıyor.

 

AkçaabatAjans: Akçaabat’ta iddialı olan partiler adaylarını açıklamış durumda. Açıklanan adaylar arasında Şefik Türkmen’e rakip olarak gördüğünüz aday var mı?

 

Şefik Türkmen: Ortada bir belediye seçimi var, olayı belediyecilik anlamında değerlendirmek lazım. Bu bakımdan değerlendirirken bu işi kim daha iyi yapar, kimin belediyecilikte daha çok deneyimi ve bilgi birikimi vardır, o açıdan değerlendirmek gerekir. Bu şekilde bir değerlendirme yapıldığında görülecek ki arada bir uçurum vardır. Mukayese etmek bile mümkün değildir. Bizim arkamızda yılların deneyimi vardır.

 

AkçaabatAjans: Son olarak seçmenlere ve Akçaabat halkına ne demek istersiniz.

 

Şefik Türkmen:  Akçaabat’a önemli işler yapacağımızdan kuşkuları olmasın.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
22 Yorum
Röportaj