Akçaabat halkını güneşle buluşturacağız

Akçaabat halkını güneşle buluşturacağız

Koç: “Akçaabat Merkez’den Güney Çevre Yolu’na 5 boğaz açıp ilçeyi havalandıracağız”

RÖPORTAJ: GÜNEBAKIŞ GAZETESİ

- : Çok kısa bir özgeçmişinizi öğrenebilir miyiz?

Zeki Koç: 1964 Akçaabat doğumluyum. İlk ve orta derece tahsilimi Akçaabat’ta, liseyi Trabzon’da yaptım. Üniversiteyi Bursa’da okudum. Askerliğimi Mersin’de yaptım. Veteriner hekimim.

- :  Evet üstadım hayırlı olsun Allah nasip ederse 30 Mart 2014 tarihinde Türkiye’de yerel seçimler yapılacak. Akçaabat’ta da bir seçim söz konusu. Nerden aklınıza geldi belediyecilik? Niye böyle bir şeye gerek gördünüz? Yani siyasete ilgi olabilir de ya belediyecilik?

Zeki Koç: Mesleğim itibariyle halkın içerisinde gezdiğim dolandığım için halkımın teveccühü,  yakın dostlarımın isteği sonucunda böyle bir karar almaya yöneldim. İnşallah Allah nasip ederse seçilirsek halkımıza en iyi şekilde hizmet edeceğiz.

- :  Sizi biraz tanıyalım…

Zeki Koç: Yani mesleğimizden o zaman bahsedelim. Biliyorsunuz bütün projelerin planlandığı hazırlandığı ve uygulandığı birim olan Tarım İlçe Müdürlüğü’nde Akçaabat’ta 20 yılı aşkın süredir çalıştım. Burada büyük tecrübelerim oldu. 6 yılı da tabi bunun idarecilikle geçti. Halkın arasında gerek ilçe idare kurulu üyeleriyle, gerek Kaymakam Bey’le olsun bizim meslek icabı halkla iç içe olduk. Her türlü çalışmalarda beraber olduk köylülerle. Yolunu, taşını, toprağını, virajını, köprüsünü, denizini…

- :  Köydeki topraktan bile bilgim var diyorsun

Zeki Koç: Her gün 5-10 köyü geziyorum. Ben şimdi Akçaabat’a gelip burada aday olmuş değilim. 20 yıldır bizzat çalıştım görev yaptım. Köprüsünün üstünden geçtim, altından geçtim. Her şeyini biliyorum hayvanının ırkını, ekonomik sosyal yapısını, neyle geçindiğini.

- :  Tarımdan belediyeciliğe niye geçiş yapıyorsunuz? Halkta böyle bir beklenti mi gördünüz?

Zeki Koç: Halkın devletle arasındaki köprü olabilmeyi düşündüm. Halk kendini devlete  anlatamıyor, dertlerini anlatamıyor. Ben bunları halka daha iyi sunup, onların devlette olan haklarını üstlenmeyi düşünüyorum. Yani o yüzden bu işe girdim.  Vatandaşın haklarını savunmak için.

- :  Peki mevcut Akçaabat’ta böyle bir sorun var mı? Yani kırsalda gördünüz. Akçaabat’ta belediyecilik zaten merkeze has bir şeydi. Şimdi kırsala yayılacak. Siz kırsalda gördüğünüz beklentiyle mi buna karar verdiniz?

Zeki Koç: Ben merkezde yaşadım. Hem kırsalı da çok iyi biliyorum. Yani Akçaabat’ın merkezinde oturarak 140 tane köyüne hitap ettim yıllarca.

- :  Mega projeleriniz diyelim ya da beklentileriniz veya hedefleriniz diyelim. Şöyle 1-2 tane mega proje söyleyebilir misiniz? Tiyo verebilir misiniz? Başkan olursanız hedefinizde ne var? 

Zeki Koç: Akçaabat için mega anlamda Akçaabat’ın sahil yolunu çevre yoluna bağlayan 4-5 tane 40 metre eninde yollarla bu sahil yolunu bağlamayı düşünüyorum. Çünkü bizim insanımız denizi görmeye alışık.

- :  Güney Çevre Yolu henüz bitmemişken ben Akçaabat’ın bağlantı yollarını mı yapacağım diyorsunuz?

Zeki Koç: Şimdi bu Kavaklı girişi olsun, Nefsipulathane olsun, Kireçhane çıkışı olsun buralardan 4-5 tane 30 metre eninde yol yapmayı planlıyorum. Çünkü halkımız güneş alamıyor, rüzgar alamıyor. Kemik erimesinden tut da bir sürü romatizmal hastalığa kadar, psikolojik sorunlara kadar katların arasında çürümüş halkımız. Bunu önlemeyi istiyorum.

- :  Akçaabat Trabzon’un en çok güneş alan ilçesi biliyor musunuz? 

Zeki Koç: Buna rağmen yılda 76 günde güneşli havamız var. Mikroklima özeliğine sahip . Bu özellikten dolayı narenciyenin her türlüsü yetişiyor. Bir soğuk hava depomuz yok mesela.

- : Son olarak, aday adayları arasında bir yarış mı var? Bir muhabbet içinde misiniz?

Zeki Koç: Kim şanslıysa partimizin genel yönetimi, tüzüğü, Sayın Genel Başkanımız, Başbakanımız’ın teveccühleri doğrultusunda kimi uygun görürseler biz onun peşinde kapı kapı dolaşıp çalışmaya şimdiden söz veriyoruz.

İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Röportaj