TÜBİTAK Proje Fuarına Yoğun İlgi

TÜBİTAK Proje Fuarına Yoğun İlgi

TÜBİTAK Proje Fuarına Yoğun İlgi

Akçaabat Atatürk  Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin yaptığı bilim projeleri, düzenlenen 4006 TÜBİTAK Proje Fuarı'nda sergilendi.

Akçaabat Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından organize edilen ve Türkiye Bilimsel ve Teknoloji Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) destekli proje fuarında 20 proje sergilendi. 20 öğretmen ve 66 öğrenci de proje içerisinde görev yaptı.

Fuardaki projeleri yakından inceleyerek projeler hakkında öğrencilerden bilgiler alan daire amirleri ve vatandaşlar, öğrencileri tebrik ederek ileriki çalışmalarında başarılar diledi.

 

"Her biri günümüz ihtiyaçlarını ve sorunlarını gidermeye yönelik çalışmalar"

Akçaabat Atatürk  Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Ahmet Kasap, yaptığı değerlendirmede “Bugün bizim için çok önemli ve çok özel bir gün. Uzun süredir hazırlandığımız TÜBİTAK’ın okulumuz ile yaptığı iş birliği ve ilçe milli eğitim müdürlüğümüz koordinesinde 20 tane TÜBİTAK 4006 bilim projesi sergiliyoruz. Projelerimiz öğretmen ve öğrencilerimizin ortak çalışmalarıyla hazırlandı. Toplam 20 projede 20 öğretmenimiz ve 66 öğrenci bu projenin içerisinde yer aldı. Bu fuarda Karadeniz’e özgü ot ve bitkilerden esans yapımından, Bayat ekmek ununu kullanarak ekmek israfını önlemeye, kodlama ve yapay zeka, ayrıca unutulmaya yüz tutmuş Karadeniz mutfak yemeklerinin gastronomiye ve turizm mutfağına kazandırılması gibi bir çok projeyi burada sergileme fırsatı bulduk. Bizim için önemli olan bu günde bizleri yalnız bırakmayan tüm katılımcılara şükranlarımı sunuyorum. Emeği geçen öğretmen arkadaşlarıma ve öğrencilerimize çok teşekkür ediyorum” dedi.

bilim-fuarirr.jpgtubitak-bilim-fuar2i.jpgtubitak-bilim-fuari.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Haberler