TFF Kararını Açıkladı !

TFF Kararını Açıkladı !

Şike soruşturmasıyla ilgili olarak TFF Başkanı Mehmet Ali Aydınlar kararı açıkladı.


Başkanvekilleri Lütfi Arıboğan ve Göksel Gümüşdağ ve tüm TFF Yönetim Kurulu üyeleri Aydınlar ile birlikte basın toplantısına katıldı.

Mehmet Ali Aydınlar açıklama yaptı;

TFF olarak futbolumuzun olağanüstü günlerden geçtiği şu günlerde kanunların kurumumuza çizdiği çerçevede çalışmalarımız büyük bir titizlikle sürdürmekteyiz. Belgeler Etik Kurulu tarafından incelenmesi neticesinde oluşturulan rapor ve görüşler doğrultusunda TFF'nin kararı şöyledir:

Soruşturma dosyası hakkında gizliliğe dair ek kısıtlama kararı verilmiştir. Belgelerin Federasyonumuzda şüpheli kulüpler ve kişilerce paylaşılması 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezasını öngörmektedir. Belgelerin paylaşılamaması savunma hakkına engel olmaktadır. Söz konusu soruşturmada şüphelilerin belgeleri görememeleri savunma hakkınızın gereği gibi yapılaşmayı engelleyecektir. Söz konusu soruşturmanın kapsamı giderek genişlemiş ve çok sayıda futbol ailesi mensup kişiyi kapsamıştır. Federasyonumuzca yapılan disiplin soruşturmasının sürmesi için diğer belgelerin de elimizde olması gerekli. Vicdani kanata varılmasının mümkün olmadığı görülmüştür. Bir hüküm verilmesinin doğru olmayacağı kamuoyunun takdirine sunulur. Gizlilik kararının kaldırılması şarttır.

Tutuklama kararlarına itirazları reddedilen ve tedbirli olarak PFDK^ya sevk edilenler şöyle:

Aziz Yıldırım, Şekip Mostruoğlu, İlhan Ekşioğlu, Tamer Yelkovan, Cemil Turan, Serdal Adalı, Tayfur Havutçu, Ahmet Ateş, İbrahim akın, İskender alın, Mecnun Odyakmaz. Ahmet Çelebi, Korcan Çelikay, Bülent Uygun, Ümit Karan, Ömer Ülkü, Coşkun Çalık,

PFDK'ya sevk edilenler şunlar:

Serdar Kulbilge, Cengiz Demirel,i Erdem Konya, Yavuz Ağırgöl, Serdar Berkin, Mehmet Şen, Hikmet Karaman, Serkan Acar, Zafer Önder İpek, Ali yıldırım, Hasan Çetinkaya, Vederson, Fazıl Özdemir, Zafer Tüzün, Beşir Acar, Yılmaz Vural, Sezer Öztürk, Emenike, Mahmut Boz, Mehmet Yıldız, Levent Eriş, Sadri Şener, Recep Denizer, Can Arat, Önder Turacı, Nevzat Şakar, Murat Özaydınlı, Ekrem Okumuş, Fırat Kocaoğlu, Zafer Demiray, Faruk Taşseten, Mehmet Oflaz, Fatih Hocaoğlu, Murat Öztürk, Semih Şentürk.

TFF toplumsa anlamda çok geniş yankı bulan bu özel konuyla ilgili hukuki açıdan en doğru kararı verebilmek için tüm olanaklar dahilinde çalışmaktadır. Bu konuyu çözüme kavuşturmak adına yargı organlarıyla uyum içinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Spor