Stadyum için geri sayım

Stadyum için geri sayım

TRABZONSPOR, Akyazı dolgu alanında planladığı spor kompleksi için düğmeye bastı.

TRABZONSPOR, Akyazı dolgu alanında planladığı spor kompleksi için düğmeye bastı. Kurumlardan anılan alandaki yerlerinin devri istendi.
Trabzonspor Şaşırdı
n AKYAZI Koyu’nda 535 bin m2’lik alanı doldurarak 2011 Olimpiyatları’na altyapı hazırlamak isteyen Trabzonspor’un başvurusuna olumsuz cevap veren Emniyet Müdürlüğü Kurvaziyer Limanı’nın devri halinde telafisi imkansız sonuçlar doğacağını ileri sürdü. Trabzonspor bu gelişme üzerine apar topar Vali Nuri Okutan’ı ziyaret ederek gelişmeyi aktardı. Trabzonspor yöneticisi Muzaffer Ermiş ile Vali Okutan bir süre görüştü.

BAŞBAKAN R.Tayyip Erdoğan’ın genel seçimler öncesi 20 Temmuz tarihinde Trabzon’da yaptığı açıklamada hükümet olarak projeyi üstlenmelerini hatırlatan Trabzonspor yetkilileri soluğu Vali Nuri Okutan’ın makamında aldı. Okutan, yöneticilere endişe edecek birşey olmadığını belirterek, gelişmeye elkoydu.
Vali’den Defterdara Talimat: Benim İmzam Açılsın
DEFTERDARLA görüşen Vali Okutan, konuyla ilgili bundan böyle yapılacak yazışmalarda ve bakanlığa sunulacak nihai karar yazısına kendi imzasının açılmasını istedi. Okutan, “Trabzon’a ve Trabzonspor’a çok şey kazandıracak olan bu mega proje mutlaka gerçekleşmelidir” dedi.



Trabzon, stadyum ve sosyal projeleri yapmak amacıyla doldurtmayı düşündüğü Akyazı Koyu’nda bulunan devlet birimlerinden onay isterken, Trabzon emniyeti Bölge Trafik Şube Müdürlüğü’nün bulunduğu Kurvaziyer Limanı’nın devredilmesine karşı çıktı. Trabzonspor un projesine ilişkin Milli Emlak Müdürlüğü nün, Akyazı daki tesisleriyle ilgili görüş istediği Trabzon Emniyet Müdürlüğü 7 Ekim 2007 tarihinde şu cevabı verdi:
"Söz konusu 175 ada, 6 parsel üzerinde 1973 yılından günümüze kadar Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü, Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ve İl Emniyet Müdürü Lojmanı ve resmi araçlara ait açık park alanı bulunmakta ve hâlen kullanılmaktadır. Aynca Özel Harekat Şube Müdürlüğü nün uygun bir yer bulunamadığı takdirde taşınması düşünüldüğünden, ilimizin emniyet ve asayişinin sağlanmasında hem yer yetersizliği hem de personelin moral ve motivasyonu açısından olumsuz ve telafisi imkansız sonuçlar doğuracağı değerlendirildiğinden bu şartlar altında muvafakat vermemiz mümkün değildir."
VALİ EL KOYDU
Bu gelişme üzerine devreye Trabzon Valisi Nuri Okutan girdi. Milli Emlak Müdürlüğü yetkililerinden bilgi isteyen Vali Okutan ın kendisiyle görüşen Trabzonspor yöneticilerine, "Trabzon ve Trabzonspor a önemli katkılar sağlayacak bu proje mutlaka hayata geçirilmelidir. Elimden geleni yapacağım. Engellerin ortadan kaldırılması ve projenin önündeki sorunların aşılması için gereken her türlü çalışmayı titizlikle yapacağım" dedi.

Kaynak:Günebakış

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Spor