Spor Platformu Proje Üretecek

Spor Platformu Proje Üretecek

Spor Platformu Proje Üretecek

Akçaabat Sebat Veteranlar Derneği tarafından organize edilen Akçaabat ve Spor konulu konferans Akçaabat'ta gerçekleştirildi.

Akçaabat Erol Günaydın Konferans salonunda gerçekleşen konferansa, Marmara Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olan Osman Kalyoncu'nun yanısıra, Akçaabat genelinde faaliyet gösteren spor kulüpleri, sivil toplum örgütleri destek verdi.  Toplantının açılış konuşmasını yapan Akçaabat Sebat Veteranlar Derneği Başkanı Adnan Güven, Akçaabat  Sebatspor'da top koşturan eski sporcuların bir araya gelerek oluşturdukları derneğin dostluk,  birliktelik ve Akçaabat sporuna katkı sağlamayı amaçladığını belirtti. Adnan Güven "Biz Akçaabat Sebat Veteranlar olarak her yıl ülke genelinden birçok ünlü kulüp eski sporcularının katıldığı turnuvada Akçaabat'ın adını duyurduk. Bu turnuvalarda 7 şampiyonluk, 2 ikincilik ve 1 de üçüncülük kazandırdık. Bu başarılardan sonra bir dernek adı altında  toplanmaya karar verdik. Akçaabat Sebat Veteranlar Derneği adı ile kurmuş olduğumuz bu dernek ile Akçaabat sporuna neler katabiliriz, hangi projeleri üretebiliriz diye kafa yormaya başladık. Amacımız Akçaabat'ta gelecekte bizim yerimize yeni sporcuların yetişmesidir" dedi.

Marmara Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olan Osman Kalyoncu ise yaptığı konuşmada, Akçaabat'ın geçmişte Trabzon futbolunu besleyen bir ilçe olduğunu sadece futbolda değil, birçok spor branşında çok sayıda sporcu yetiştiğini, fakat günümüzde spora gençlerin yeterince  ilgilenme fırsatı verilmediğini belirtti. Kalyoncu "Akçaabat'ta spor için neler yapabiliriz, spora nasıl katkı sağlarız, nasıl proje üretiriz, Tek derdimiz bu dur. Bu oluşumun hiçbir siyasi ayağı yoktur ve olmayacaktır da. Geçmişe bakıldığı zaman Akçaabat'tan çeşitli spor dallarından çok sayıda sporcu yetiştiğini ve bu gençlerin hem eğitim hem de sporu birlikte yaparak geleceğini kurtardığını görüyoruz. Fakat bu gençler her geç4en gün azalmaktadır. Biz bu gençlere bu fırsatı sunmak zorundayız. Şimdi Akçaabat Fatih Stadı gündemde. Burayı nasıl gençlerin hizmetine sunarız diye kafa yormalıyız" dedi.

Toplantıya katılan spor adamları da görüşlerini açıkladığı toplantıya, eski Milletvekili Ali Kemal Başaran ve ilçemizde faaliyet gösteren spor kulübü yöneticileri de ilgi gösterdi.

akcaabat-spor-platformu.jpgadnan-guvena.jpgakcaabat-spor-platformu1.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Spor