Sebat'a Bir Umut Işığı

Sebat'a Bir Umut Işığı

Sebat'a Bir Umut Işığı

Bölgesel Amatör Lig (BAL) 2. Bölge 2. Grup’ta şampiyonluk parolasıyla mücadele eden temsilcimiz Sebat Gençlikspor için hafta sonu alınan saha sonuçları  umutları büyük oranda tüketmişti. Camianın şampiyonluk beklediği sezonda yaşanan küçük aksilikler bu umutları tüketse de, son gelen bilgiler doğrultusunda kırmızı-beyazlılar için bir ihtimalin daha olduğu anlaşıldı.

Ligde oynan 17 haftada elde ettiği 40 puan ile lider Eynesil Belediyespor’un 2 puan gerisinde bulunan temsilcimiz, lider Eynesil Belediyespor’un puan silme cezası ile karşı karşıya kalması camiada heyecan yarattı. Lider durumda olan Eynesil Belediyespor’un Türkiye Futbol federasyonu Teknik Adamların Statüsü ve Çalışma Esasları Talimatı’ının 5. Maddesinde  yer alan   “Amatör takımlar, iki haftalık süre içinde teknik sorumlu görevlendirmezler ise İl Temsilcileri, bu kulüplere ihtar yazısı gönderir. Kulüpler, ihtar yazısının tebliğinden itibaren 2 haftalık süre içerisinde teknik sorumlu görevlendirmezler ise kulübe bu sürenin sona ermesinden sonraki teknik sorumlu görevlendirilmeyen tüm müsabakalarda hükmen mağlubiyet cezası verilir” maddesine uymadığı tespit edildi.

Bahsedilen maddeye uymayan Eynesil Belediyespor ile ilgili, Görelespor’un Amatör Futbol Disiplin Kurulu’na müracaat ettiği, Eynesil Belediyespor’un ligde oynanan 10. Hafta Ordugücü, 11. Hafta Ulubey Belediye, 12. Hafta Sebat Gençlikspor ve 13. Hafta DSİ Karadeniz karşılaşmalarında, bahsedilen talimatlara aykırı hareket ederek esame listesinde teknik sorumlu görevlendrimeği gerekçesiyle disiplin talimalarının uygulanmasını istediği öğrenildi.

Eynesil'e Puan Silme Cezası Gerekiyor

Görelespor’un mürcaatı Amatör Futbol Disiplin Kurulu’nca haklı görülmesi halinde lider Eynesil Belediyespor’un en az 3 puanının silinmesi gerekiyor. Böyle bir karar çıkması halinde ise Sebat Gençlikspor’un liderliğe yükselerek 3. Lige çıkması için playoff gruplarında mücadele etmesine gözüyle bakılıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Spor