Rugby Maçı Bugün

Rugby Maçı Bugün

Avrupa Milletler Kupası'nda, hafta sonu Gürcistan ile Rusya arasında Trabzon'un Akçaabat ilçesindeki Fatih Stadı'nda oynanacak ragbi maçı için son hazırlıklar yapıldı.

Gürcistan'ın ev sahipliğinde Tiflis'te oynanması gereken, ancak iki ülke arasındaki gerginlik nedeniyle tarafsız sahada oynanmasına karar verilen Avrupa Milletler Kupası'ndaki Gürcistan-Rusya ragbi maçı, Akçabaat Fatih Stadı'nda, 20 Mart Cumartesi günü saat 15.00'da yapılacak.

Kente gelen Gürcü görevliler, Fatih Stadı'nı ragbi maçına hazırlamak için, kale direklerini yerinden sökerek, gerekli düzenlemeleri yaptı. Bazı bölümleri de boyanan stat, cumartesi gününe kadar çizgilerin çizilmesi ve uzun kale direklerinin dikilmesiyle, ragbi maçına hazır hale gelmiş olacak.

Statta bu çalışmalar sürerken, kupada iki iddialı takımın maçını izlemek isteyen ragbi severler, kısa sürede tükenen maç biletlerinden bulabilmek için yoğun çaba gösteriyor.

Trabzonspor'da forma giyen Arçil ve Şota'nın kentte çok sevilmesinin de etkisiyle taraftar desteğini arkasına alacağını düşünen ev sahibi Gürcistan'ın elindeki biletler, çok istemesine rağmen, maçın 22 bin kişilik Hüseyin Avni Aker Stadı yerine, 6 bin 317 kişilik Fatih Stadı'na alınması üzerine, kısa sürede tükendi.

Günler öncesinden Trabzon'da kalacağı otele rezervasyonunu yaptıran çok sayıda Gürcü taraftar, ya bizzat gelerek, ya da Trabzon'dan, Rize'den tanıdıklarını araya koyarak, bilet bulma ümidiyle uğraş veriyor.

Maç için bilet bulmaya çalışanlardan biri de Gürcistan'da iş ortaklığı yaptığı 9 arkadaşının istediği üzerine, stada gelerek görevlilerden maç bileti isteyen Rizeli Mustafa Onur Biber.

Arkadaşıyla birlikte stada gelen ve Gençlik ve spor İlçe Müdürü İsmail Aksoy'dan bilet konusunda kendisine yardımcı olmasını isteyen Biber, “Biletlerin Gürcistan'da basılıp satıldığı, günde en az 50 kişinin aynı istekle kendisini geldiği, ancak yapacağı bir şey olmadığı” cevabını alınca, biraz da sinirlenerek, Aksoy ile tartıştı.

“BALKONLARDAN KİRA İSTENİRSE VEREBİLİRİZ”
Biber, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gürcü arkadaşlarının ülkelerinde bilet bulamadığını belirterek, “Orada maça çok yoğun ilgi var. Arkadaşlarım orada bilet bulamadılar ve benden yardım istediler. Federasyon yetkililerine ulaşamadım. Belki bilet bulurum diye Akçaaabat Fatih Stadı'na geldim. Ama burada da yapılabilecek bir şey yok deniyor” diye konuştu.

Yakın binalardan maçı izlemenin mümkün olabileceğini kaydeden Biber, “Ama iş adamı arkadaşlarım oradan izlerler mi bilemiyorum. Eğer maç için ev sahipleri kira düşünüyorlarsa verebiliriz” dedi.

Gürcistan'da maç biletlerini satan iki firmadan biri olan Acara Turizm Şirketi yetkilisi Mikheil Dobordjginizde, Akçaabat Fatih Stadı'na gelerek, son duruma baktı.

Dobordjginidze, Gürcistan'da 10, 15 ve 20 dolardan satılan maç biletlere yoğun ilgi gösterildiğini ve kısa sürede tükendiğini belirterek, biletlerle sadece poz verebileceğini söyledi.

“HÜSEYİN AVNİ AKER'DE OYNANSA İYİ OLACAKTI”
Dobordjginizde'nin ortağı Osman Çalışkan da organizasyon nedeniyle 6 bin 500 kişinin Trabzon'a geleceğini belirterek, “Şirket yetkilileri son bir kez 'sorun var mı' diye otellere ve stada baktılar. Şu anda bütün oteller dolu” dedi.

Trabzon'da yapılacak 2011 Avrupa Gençlik Olimpiyatları öncesinde ragbi maçının bir sınav olacağını kaydeden Çalışkan, “Hüseyin Avni Aker Stadı'nda maç oynansa daha iyi olacaktı. 20 bin kişi maçı izleyecekti. Fatih Stadı'nın tamamına yakını Gürcülere ayrıldı. Çok talep var. Yurt içinden de talep var, ama bilet yok. Umarım iyi bir maç olur” ifadelerini kullandı.

Çalışkan, stat çevresindeki apartman sakinlerinin bileti olmayanları ağırlayabileceklerini söylemeleri üzerine de “Bilet bulamayanlar oradan seyredebilir. Yurt içinden de maçı izlemek isteyenler oradan maçı izleyebilirler” dedi.

“BİZİM UŞAKLAR MAÇ İZLER, FUTBOL BİLİRLER”
Ragbi severlerin bilet bulmak için yoğun çaba gösterdiği, birkaç televizyon kanalının canlı olarak yayımlayacağı maça ev sahipliği yapacak Trabzonlular ise henüz ragbi hakkında bilgi sahibi değil.

Fatih Stadı'nın hemen kenarında evi bulanan Kadem Marufoğlu, 10 yıldır oturduğu evinden Akçaabat Fatih Stadı sahasının tam olarak görüldüğünü, ancak burada ragbi maçı oynanacağını gazetecilerden öğrendiğini belirterek, şaşkınlığını gizleyemedi.

Mrufoğlu, ragbinin ne olduğunu bilmediğini ifade ederek, “Karadenizli, Trabzonlu olarak futboldan daha çok anlarız biz. Bizim uşaklar maç izler, futbol bilirler. Ragbiyi bilmiyoruz. 20 Mart'ta göreceğiz inşallah, izleyeceğiz” dedi.

Marufoğlu, çatı katındaki evinin stat gibi olduğunu belirterek, “Buradan stat komple görülüyor. Yer bulamazlarsa Trabzonlu olarak Gürcülere, Ruslara evimizden bu imkanı sağlayabiliriz. Kendilerine rahat bir maç izlettirebiliriz. Evimiz onlara açık. Endişe yaşamaya gerek yok. Türk milletinin nasıl misafirperver olduklarını onlar da gelip göreceklerdir” diye konuştu.

FATİH STADI APARTMANI
Akçaabat Fatih Stadı'nın hemen arka kısmındaki, ilginç bir tesadüf olarak, adı “Fatih Stadı Apartmanı” olan binada oturan, Trabzon Belediyesi'nden emekli Mehmet Salih Güven de ragbiyi ilk kez duyduğunu söyledi.

Bu spor hakkında hiçbir bilgisi olmadığını belirten Güven, “Benim ondan malumatım yoktur. Ben bilmiyorum, ama arkadaşlardan belki bilen olur. Ben duymadım. Biz Trabzonspor'u, Akçaabat Sebatspor'u biliyoruz. Türkiye ligini biliyoruz” şeklinde konuştu.

Güven de ücret almadan, stadı gören evinden maçı izlemek isteyenlere kolaylık sağlayacağını ifade ederek, şunları söyledi:

“Bilet bulamayanlar da gelsinler. Boş dairemiz de var. Geldikleri zaman onlara maçı seyrettiririz. Para bir şey de istemeyiz. Misafirperverlik açısından yaklaşıyoruz. Yerimiz çok mükemmel. Saha çok güzel görünüyor. Elimizden geldiği kadar servis yaparım. Ailem yok, yalnız yaşıyorum. Elimden geldiğince çay, kahve servisi de yaparız.”

Mehmet Güven, evinin kapısının herkese açık olduğunu, ancak maçta Gürcistan'ı destekleyeceğini söyledi.

Adnan Ertem ise Trabzon'un futbol kenti olduğunu belirterek, “Biz kahveye gideriz, herkesin konuştuğu futboldur. Ragbi hakkında bilgimiz yok. Maç oynanacağını yeni yeni duyuyoruz. Akçaabat Sebatspor, birinci ligdeyken büyük maçlar hep bu evlerden seyredilirdi. Çatılara bile çıkanlar olurdu. Bin kişi maçı buralardan izleyebilir herhalde. Apartmanlara gelen misafirler en iyi şekilde ağırlanacaktır” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Spor