O Kupalar Yine Gelecek

O Kupalar Yine Gelecek

Sebat Gençlik Spor Kulübü Başkanı Cemil Kalkışım, sezonu ve çalışmalarını değerlendirdi.

Sebat Gençlik Spor Kulübü Başkanı Cemil Kalkışım, sezonu ve çalışmalarını değerlendirdi...

100. YIL HEDEFİ: PROFESYONEL LİG

Bölgesel Amatör Lig’e şampiyonluk parolası ile başlayan Sebat Gençlik Spor Kulübü’nde, hafta sonunda oynanan maçlarla tamamlanan 2021-2022 Futbol Sezonunun ilk yarısının değerlendirilmesi Kulüp Başkanı Cemil Kalkışım tarafından yapıldı. Kulüp binasında yönetim kurulundaki arkadaşlarıyla birlikte basın mensuplarının karşısına çıkan Kulüp Başkanı Cemil Kalkışım, Akçaabat’ın spor kültürünü üst seviyelere taşımak ve Türkiye’de örnek teşkil edecek bir yapı oluşturmak için çıktıkları yolda emin adımlarla ilerlediklerini söyledi. Başkan Kalkışım, “Cumhuriyetle yaşıt kulübümüzün 100. yaşını inşallah profesyonel ligde kutlayacağız.” dedi.

LİGİ DEĞERLENDİRDİ

Şampiyonluk parolası ile yola çıktıkları Bölgesel Amatör Lig’de ilk yarı sonu itibariyle planlarının büyük oranda gerçekleştiğini belirten Başkan Cemil Kalkışım, “Takımımız ligin ilk yarısını lider tamamladı. Biz rakiplerimize bakmadan yolumuzda emin adımlarla ilerlemek istiyoruz. Ara transferde hocamızın görüşü doğrultusunda takıma direk katkı yapacak oyuncular alacağız.” dedi.

 

Amaçlarının 1923 yılında kurulan kulüplerinin 100. Kuruluş yıldönümünde yeniden profesyonel ligde mücadele etmesini sağlamak olduğunun da altını çizen Başkan Kalkışım, sadece bugün için değil yarın için de çalıştıklarını kaydetti. Kalkışım, fuzuli herhangi bir iş yapmayacaklarını, altyapı destekli bir takım oluşturmak için çaba harcayacaklarını da belirterek bunun için Akçaabat’taki tüm okullarda bir tarama yapıp yetenekli çocuklarla altyapıyı tekrar canlandıracaklarını ifade etti.

ÇALIŞMALARINI ANLATTI

Sebat Gençlik’in yeniden yapılanma sürecini başlatmak için birçok yeni sima ve genç işadamından oluşturulan bir yönetim kurulu iye yola çıktıklarını belirten Sebat Gençlik yönetim Kurulu Başkanı Cemil Kalkışım, gelinen nokta itibariyle kulübün bir kuruş bile borcu olmadığını söyledi.

whatsapp-image-2021-12-29-at-17-58-55-2.jpeg

Ben daha önceki dönemde 27 temlik kararının kaldırdığını kulüp binasını baştan aşağıya yenilediklerini, herhangi bir geliri olmayan kulübü kendine yeter bir hale getirmek için çalışmalar yaptıklarını belirten Başkan Kalkışım, bütün bunları yaparken de kulübün bir rant kapısı olmasının ve belirli bir siyasi görüşün çizgisinde bulunmasının önüne de geçtiklerini kaydetti. Kalkışım, görevi kendilerine teslim eden eski Başkan Erkan Kaynar’a da teşekkür etti.

whatsapp-image-2021-12-29-at-17-58-56-1.jpeg

BELEDİYE’YE TEŞEKKÜR ETTİ

Sebat Gençlik’te yönetimlerinin işbaşına gelmesiyle başlayan yeniden yapılanma sürecine birçok kişi ve kurumun da katkı sağladığına vurgu yapan Kulüp Başkanı Cemil Kalkışım, hangi siyasi görüşe sahip olduğuna ya da hangi siyasi partiye mensup olduğuna bakılmaksızın Sebat Gençlik’e destek veren herkesin kendilerinin baş tacı olduğunu söyledi.

Bugüne kadar yerel yönetimlerden büyük destek gördüklerini, bu konuda Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim’in de teşekkürü hak ettiğini kaydedin Kulüp Başkanı Kalkışım, Başkan Ekim’in kendilerini hiçbir zaman yalnız bırakmadığını ve örnek bir Sebatsporlu olduğunu belirtti. Kulüp binasının da bulunduğu mevcut alanda Spor Lisesi kompleksinin yapımına başlanacağını da hatırlatan Başkan Kalkışım, dolguyla kazanılacak alanda yapılacak sahanın yanına Belediye’nin bir saha daha ilave edilmesinin kendileri için anlamlı olduğunu söyledi. Kalkışım, bu alanda bulunan Gençlik ve Spor Müdürlüğü’ne ait arazinin de kendilerine devredilmesi için Belediye’nin yoğun katkı sağladığını ve destek verdiğini de sözlerine ekledi.

BİR TEŞEKKÜR DE ÜSTÜNSALİH’E

16 derslikli lise, kapalı spor salonu ve 144 öğrenci kapasiteli yurt binasından oluşan Akçaabat Spor Lisesi Kompleksi’nin Akçaabat için büyük bir kazanım olduğunun da altını çizen Kulüp Başkanı Cemil Kalkışım, bu kompleksin yapımı için en büyük teşekkürü de Akçaabatlı olan Vakıflar Bankası Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih’in hak ettiğini söyledi. Bu kompleksin yapım masraflarını, sınıf arkadaşı olan İbrahim Erdemli’nin üstlenmesini sağlayan Üstünsalih’e Sebat Gençlik yönetimi adına teşekkürlerini sunan Kalkışım, bu tavrın tüm Akçaabatlılar ’da olması gerektiğini de belirtti.

whatsapp-image-2021-12-29-at-17-58-55-4-002.jpeg

DEDİKODULARA CEVAP VERDİ

Spor Lisesi Kompleksi’nin yapılmasıyla ilgili son günlerde sosyal medyada yalan yanlış birçok haber çıktığını da üzüntülerini belirterek ifade eden Başkan Kalkışım, Akçaabat sporuna büyük katkısı olacak bu yapının Sebat Gençlik’e de hiçbir zarara olmadığını söyledi. Kompleks nedeniyle kulüp binasının yıkılacağı yolundaki söylentilerin de tamamen asılsız olduğunu kaydeden Kalkışım, “Böyle bir şey yok. Olması da mümkün değil. Buna kimsenin gücü de yetmez. Böyle bir şey olsaydı biz Akçaabat’ı buraya yığmaz mıydık?” dedi. Camiasına da seslenen ve bu tür asılsız söylentilere kanmamalarını isteyen Başkan Kalkışım, sözlerini şöyle tamamladı: “Bazıları ne düşünüyor bilemem ama biz Sebat Gençlik’i siyasete kurban ettirmeyeceğimiz gibi maddi bir rant kapısı olarak görülmesine de izin vermeyiz. Zirvelere çok zor ulaşılır. Biz buralara gelmek için bedeller ödedik. Biz gençliğe sahip çıkacağız. Bizi kimse sevmek zorunda değil. Sebat’ı sevsinler ama bizi de küstürmesinler. Biz hedef olarak 100.yılımızı yeni stadımızda ve profesyonel ligde kutlamak için yola çıktık.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Spor