Şinik OSB Büyüyor

Şinik OSB Büyüyor

Şinik OSB Büyüyor

Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, ilçe sınırlarındaki Şinik OSB’de 38 parsellik yeni alanın oluşturulacağını belirtti. 10 parselin mevcut alan içinden, 28’inin de yeni alanlardan dâhil edilerek toplam 38 parselle birlikte Şinik OSB’nin büyüyeceğini kaydeden Türkmen “Biri yatırım yapmak istese yer bulamıyordu. Şimdi yerimiz var. Çok sayıda insan çalıştıracak bir alan ortaya çıkıyor.” dedi.

sinik-osb-buyuyor.jpg

Açıklamada bulunan Türkmen şunları kaydetti:

“Kapasitesinde artırım var. Mevcut yerde 11 parsel daha artırıldı. Birleştirmeler olursa 9-10 parsel de olabilir. Alan içerisinde daha önce değerlendirilmemiş alanlar değerlendirildi. Yeni kamulaştırılacak alan var. Onunla ilgili de çalışmalar sürüyor. Orada da 27 veya 28 parsellik alan olabileceği tahmin ediliyor. İlave fabrika alanı çıkıyor. Yani 380 dönümlük alan. Toplamda 38 parselimiz daha oluyor ama bu parsellerin içerisinde 40 dönüm olanı da var. Büyük birleştirilmiş parseller var.”

OSB’nin Zigana yolu gibi güzel bir yol olduğunu ifade eden Türkmen “Meyliyle, genişliğiyle güzel ve sıkıntısız bir yol oldu. Fabrikalar da bir taraftan yapılıyor. Sırada da çok sayıda müteşebbis var. Önümüzdeki zamanlarda başlamamış olanları gözden geçireceğiz. Burası Akçaabat için çok önemli bir katkı olacak. Bizim en önemli sıkıntılarımızdan biri organize sanayi alanımızın olmamasıydı. Biri yatırım yapmak istese yer bulamıyordu. Şimdi yerimiz var. Çok sayıda insan çalıştıracak bir alan ortaya çıkıyor.” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler