Sera Vadisi Suya Kavuşacak

Sera Vadisi Suya Kavuşacak

Akçaabat’ın Sera Vadisi’nde yer alan belediyelerin su sorununu çözmek için harekete geçen İller Bankası Akçaköy-Derecik-Yıldızlı-Söğütlü İçme suyu İsale Hattı ve Arıtma Tesisi’nin projesini onayladı.

Akçaabat’ın Sera Vadisi’nde yer alan belediyelerin su sorununu çözmek için harekete geçen İller Bankası Akçaköy-Derecik-Yıldızlı-Söğütlü İçme suyu İsale Hattı ve Arıtma Tesisi’nin projesini onayladı.

1035.90 kotunda yer alan Uçarsu Deresi Şelale Mevkii’nde saniyede 90 litrelik suyun, 12 kilometre mesafedeki Yolbaşı Mahallesi Esentepe Mevkii’nde 780 metre rakımda kurulacak olan 500 metrekarelik arıtma tesisine getirileceği, burada arıtılan suyun da 250 metre mesafedeki ana isale hattından Akçaköy, Derecik, Yıldızlı ve Söğütlü’ye dağıtımının yapılacağı proje İller Bankası’ndan onay aldı.

İller Bankası 17. Bölge Müdürlüğü’nde Bölge Müdür Yardımcısı olarak görev yapan hemşehrimiz Ahmet Güner, grup içme suyu projesinin toplam isale hattı uzunluğunun 52.309 metre olduğunu; arıtma tesisinin yanı sıra 3 adet deponun planlandığı projeyle getirilecek suyun ise birinci kalite su olduğunu söyledi.

İlgili belediyelerce “ortak tesisler Protokolü”nün imzalandığını ve su dağıtım oranlarının belirlendiğini belirten Bölge Müdür Yardımcısı Ahmet Güner, elektrik masrafı olmadan cezabile olarak getirilecek suyun uzun yıllar ilgili belediyelerin su ihtiyacını giderecek kapasitede olduğunu da sözlerine ekledi.

Konuyla ilgili olarak görüşlerini aldığımız Akçaköy Belediye Başkanı Ferit Öztürk, Derecik Belediye Başkanı Ali Ulusoy, Yıldızlı Belediye Başkanı Yahya Tarakçı ve Söğütlü Belediye Başkanı Ömer Katırcıoğlu hazırlanan projenin beldeleri için hayati öneme sahip olduğunu belirttiler.

Belediye başkanları, kendi aralarındaki protokolü imzalamalarının ardından gerekli tüm hazırlıkları yaptıklarını da belirterek “Sera Vadisi’nin içme suyu açısından yaşadığı sıkıntı bu proje ile tam anlamıyla giderilecektir. Projenin bir an önce hayata geçmesi için üzerimize düşün tüm görevleri yerine getirdik. Yeni sorumluluklarımızı da aynı duyarlılıkla yerine getireceğimizden kimsenin kuşkusu olmasın. Halkımız gibi biz de musluklarımızdan akacak olan yöremiz suyunu özlemle ve sabırsızlıkla bekliyoruz.” şeklinde konuştular

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Haberler