Sanaldan Sahalara

Sanaldan Sahalara

Sanaldan Sahalara

SANAL ALEMDEN ÇIKTILAR SAHAYA KOŞTULAR

Akçaabat Belediyesi Spor İşleri Müdürlüğü bünyesinde düzenlenen 7-10 yaş arası çocuklar için Yaz Spor Okulu, Akçaabatlı çocuklar tarafından yoğun ilgi gördü.

Akçaabat Belediyesince düzenlenen bu etkinlik okulların tatil olması ile çocukların tatilde boş zamanlarını değerlendirmesi ve çocukların spora ilgilerinin arttırılması amacıyla yapıldı. Akçaabat’ta ilk kez yapılan Yaz Spor Okuluna; Karate, Voleybol, Futbol, Folklor, plates ve Basketbol branşlarında toplamda 400 öğrenci kayıt yaptırdı. Yaylacık dolgu sahasında ve Gençlik Merkezi salonlarında çocukları sanal alemden uzaklaştırıp spora yönlendiren etkinli, tüm velileri memnun etti.

Eğitmenler eşliğinde belirli günlerde ve saatlerde hem spor yapan hem eğlenen çocuklar oldukça verimli bir yaz tatili geçirdi.

'SPORSUZ GENÇLİK OLMAZ'

 

Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, “Gençlerin sağlıklı, ahlaklı, saygılı, başarılı yetişmelerini sağlamaya gayret ediyoruz. Sporsuz bir gençlik ve hayat düşünemiyoruz.” dedi.

7-10 yaş arasındaki çocukların boş zamanlarını daha verimli geçirmelerini sağlamak amacıyla ücretsiz futbol okulu etkinliğini başlattıklarını belirten Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, "Bu etkinlikle birlikte yavrularımıza küçük yaştan itibaren spor alışkanlığı ve disiplin kazandırmış oluyoruz. Akçaabat; kültür, sanat ve turizm şehri olduğu kadar bir spor şehridir. Şehrimizde sportif aktiviteleri yaygınlaştırmak, spor disiplinini küçük yaşta benimsetmek istiyoruz. Bilgisayar ve televizyonlardan uzaklaşan çocuklar, spor yaparak birbirleriyle kaynaşıyor, sosyalleşiyor, özgüvenleri güçleniyor, kişisel gelişimlerine katkıda bulunuyor ve onlara takım ruhu aşılıyor. . Spor, çocuklarımızın sağlıklı ve tam donanımlı bireyler olarak yetişmesine katkı sağlıyor. Eğitmenler gözetiminde yaz tatili boyunca devam eden kurslarımız, çocuklarımızın tatil dönemini spor yaparak geçirmeleri zihinsel ve bedensel gelişimlerinin yanı sıra eğitim hayatlarına artı katkı sağlayacaktır.” dedi.

 ‘GENÇLERİMİZİ SPORA ÖZENDİRMEK ÖNCELİKLERİMİZDEN BİRİDİR’

Geleceğimizi sağlam temeller üzerine kurmak en önemli hedeflerimizden biridir diyen Başkan Ekim sözlerine şöyle devam etti: “Gençlerimizi zararlı alışkanlıklardan korumaya ve onları spora teşvik etmeye önem veriyoruz. Hem gençlerimizi hem de tüm Akçaabatlıları spora ve sağlıklı yaşama özendirmek adına yeni projeler üretme gayretindeyiz. Akçaabat; kültür, sanat, turizm şehri olduğu kadar da spor şehridir. Her zaman ‘Metrekareye en çok sporcu düşen şehir Akçaabat’tır’denir. Şehrimiz spor tarihiyle anılmaktadır. ” diye konuştu.   

‘İLGİDEN MEMNUNUZ’

Akçaabat’ta ilklere imza atmaya özen gösterdiklerini vurgulayan Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim,  Yaz Spor Okullarına velilerin ve çocukların ilgisinden memnun olduklarını belirtti. Başkan Ekim, “ Yaz Spor Okuluna veliler çocuklarını getiriyor; antrenman bitene kadar bekliyor. Tribünde çocuklarını bekleyen veliler de çocuklar gibi birbirleriyle kaynaşıp sosyalleşiyor. Velilerin düşünceleri, çocukların istek ve ilgisi bizi onurlandırıyor. “ şeklinde konuştu

6-266.jpg

7-224.jpg

3-467.jpg

2-546.jpg

1-489.jpg

8-184.jpg

4-402.jpg

5-342.jpg

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Spor