Uzmanlar Uyarıyor

Uzmanlar Uyarıyor

Baharda yeniden yeşeren çimenler, açan çiçekler, ısınmaya başlayan hava bize coşku ve mutluluk verir.

Baharda yeniden yeşeren çimenler, açan çiçekler, ısınmaya başlayan hava bize coşku ve mutluluk verir.

Kanımız damarlarımızda daha bir hızlı akar. Ancak baharın güzelliklerinin yanında başka etkileri de vardır üzerimizde. Alerjik hastalıkların sonucu olan burun akıntısı, hapşırık, öksürük bunların bir kaçı. Amerikan Hastanesi Göğüs Hastalıkları Bölüm Şefi Prof.Dr.Levent Tabak baharın neden bizi böyle etkilediğini anlattı.

SUÇLU POLEN
Tabak'ın verdiği bilgilere göre baharın alerji mevsimi olma sebebi yaprak döken ve iğne yapraklı ağaçların bahar aylarında polen üretmeleri. Polenler alerjik rinit (saman nezlesi), ve alerjik astım gibi hastalıklara yol açıyor. Otlar ve çiçek polenlerine karşı alerjisi olanlarda ise şikayetler daha çok Haziran-Temmuz aylarında görülüyor. Bahar aylarında ortaya çıkan alerjik şikayetler sabah saatlerinde artıyor. Rüzgarlı ve nemin az olduğu günlerde ise şikayetler, yağmurlu günlere göre daha fazla. Saman nezlesi bütün yıl boyunca görülebileceği gibi sadece bahar aylarında, mevsimsel olarak da görülebiliyor.

SİGARA DA ETKİLİYOR
Saman nezlesi olan hastalar burun akıntısı, burunda ve boğazda kaşıntı, hapşırık, gözlerde kızarıklık ve öksürükten şikayet ediyor. Alerjik astımlı hastalarda ise göğüste sıkısıklık hissi, hırıltı, hışıltı, kuru öksürük ve nefes darlığı yakınması bulunabiliyor. Sıklıkla iki hastalık birlikte görülüyor; astımlı hastaların yüzde 80'inde alerjik rinit, alerjik rinitli hastaların yüzde 40'ında astım bulunuyor. Alerjik astım veya alerjik riniti olan hastalarda kişinin duyarlığı olduğu maddeler dışında sigara dumanı, egzos dumanı, kirli hava, soğuk hava, çeşitli kimyasallar (boyalar, un, cila.vs), aşırı egzersiz, ilaçlar ve gastroözofagiel reflü hastalığı da hastalığın tetiklenmesine veya ağırlaşmasına neden olabiliyor.

Polenden uzak durun
Alerjik hastalıklardan korunmanın en iyi yolu duyarlı olduğunuz allerjenden kaçmaktır. Deri testleri ile veya diğer yöntemlerle saptanmış duyarlı olduğunuz maddelerden uzak durun, temas etmeyi engelleyecek önlemleri alın. Bu önlemlerden bazıları şunlardır:

1) Sigara içmeyin ve yanınızda içilmesine müsaade etmeyin

2) Polen yoğunluğunun en fazla olduğu sabah ve akşam saatlerinde dışarı çıkmayın, çıkmak zorunda iseniz ağız ve burun bölgelerinin örtülü olmasına dikkat edin

3) Evinizin kapı ve pencerelerini kapalı tutun, araba kullanıyor iseniz pencereleriniz kapalı seyahat edin, aracınızın polen filtrelerini temizletin

4) Evinizde bitki ve tüylü hayvan beslemekten kaçının

5) Polenleri tutabilecek kilim, halı, kadife perde, tüylü battaniye, yünlü yorgan, yastık gibi eşyaları kullanmamaya dikkat edin. Kullanıyorsanız polenlerin evin içine dağılmasına izin vermeden su hazneli süpürgelerle temizleyin.

6) Evinizin içindeki havanın kurumaması için kalorifer ve ısıtıcılar için hazırlanmış nemlendiricileri kullanın

İNGİLTERE ALERJİ KURUMU SERTİFİKALI
Su hazneli elektrikli süpürge teknolojisini ilk Türkiye'ye getiren marka olan THOMAS, hijyene verdiği önemle bu teknolojiye yatırım yapmaya devam ediyor.

İngiltere Alerji Kurumu Sertifikası, Teknoloji Ödülleri alan Patentli Su Filtre sistemi ve 5 kademeli filtre sistemi ile Thomas, evde temizlik yaparken toz, kir, mite (toz akarları), polenler, bakteriler, kedi-köpek tüyleri ve alerjenlerini yüzde 100'e varan oranda hapsederek temizlikte bir devrim meydana getiriyor Çok fonksiyonu tek cihazda toplayan, yüksek teknoloji ürünü THOMAS TWINtt modeli ile yaşam alanlarımızı temiz tutmak artık çok pratik, basit ve kolay. Tweentt, özellikle alerjisi, astımı olanlar, evcil hayvan besleyenler ve hijyene önem verenler için ideal bir yaşam ortamı hazırlıyor. THOMAS TWINtt Temizlik Robotu, Halı, Kilim, Yatak, Şilte, Koltuk, Kanepe, Araba Döşemesi gibi yumuşak yüzeylerden, Taş, Çini, Fayans, Parke, Muşamba, Marley, Cam gibi sert zeminlere kadar her alandaki kirleticilerden kurtulmak için ideal.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.