SGK'lıya 25 Saat İlaç Yok!

SGK'lıya 25 Saat İlaç Yok!

Türk Eczacıları Birliği yapılacak bakım çalışmaları dolayısıyla hastaları ilaç alamayacakları konusunda uyardı.


Türk Eczacıları Birliği, Medula Eczane Provizyon Sistemi'nin, bakım çalışmalarından kaynaklı elektrik kesintisi nedeniyle bugün 19.00'dan itibaren 25 saat çalışmayacağını, yaşanacak aksaklıklardan eczacıların sorumlu olmayacağını duyurdu.

Birlikten yapılan yazılı açıklamada, SGK'nın, Medula Eczane Provizyon Sistemi'nin, bakım çalışmalarından kaynaklı elektrik kesintisi nedeniyle bugün saat 19.00'dan itibaren 25 saat süreyle çalışmayacağını açıkladığı belirtildi.

Vatandaşların, sistemin hizmet veremeyecek olması nedeniyle kesintinin gerçekleştiği zaman diliminde ilaca erişimlerinin kısıtlanmaması ve herhangi bir sıkıntı yaşamamaları için tüm eczanelerin bilgilendirildiği ve yönlendirme yapıldığı vurgulanan açıklamada, bu süre zarfında eczacıların halka en iyi şekilde kesintisiz hizmet vermek için büyük bir özveriyle çalışacağı kaydedildi.

Sistemin çalışmayacağı süre boyunca, eczanelere yapılacak başvurularda izlenecek prosedür konusunda SGK tarafından yapılan açıklamalar doğrultusunda tüm eczacı odalarının da bilgilendirildiğine değinilerek, kesinti nedeniyle yaşanacak aksaklıktan eczacıların sorumlu olmayacağı bildirildi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.