Sağlık Personeline Verildi

Sağlık Personeline Verildi

Sağlıkta Dönüşüm çerçevesinde 112 Acil servis ve Acil serviste çalışan yardımcı sağlık personeline sertifikaları düzenlenen törenle verildi.

rSağlık Bakanlığı tarafından yurt genelinde düzenlenen Çocuklarda İleri Yaşam Desteği Eğitim Programı (ÇİLYAD) kapsamında Trabzon İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yürütülen üçüncü etap kurs programı tamamlandı. Dört gün devam eden hizmet için eğitim programını başarıyla tamamlayan 112 Acil servis ve Acil serviste çalışan yardımcı sağlık personeline sertifikaları düzenlenen törenle verildi.

 

            Akçaabat Anadolu Turizm Meslek Lisesi Uygulama Otelinde gerçekleşen sertifika törenine Trabzon sağlık Müdürü Mustafa Hakyemez, Acil Hizmetler Şube Müdürü Hüseyin Sivri ve 112 Başhekimi Dr. Faik Özşahin Katıldı.

            Sertifika töreninde bir konuşma yapan Sağlık Müdürü Mustafa Hakyemez, Sağlıkta her gün yeni gelişmelerin olduğunu ve bu gelişmelerin saplık personeline aktarılması amaçlanan kursların özelikle acil servisteki kaliteyi arttıracağına inandığını belirtti.

            Kurs programı hakkında ise bilgiler veren Eğitim Koordinatörü Faik Özşahin, ÇİLYAD kurslarının Sağlık Bakanlığı Acil Hekimliği Sertifika Uygulaması Yönergesi çerçevesinde Prof. Dr. Aytuğ Atıcı koordinatörlüğünde yürütüldüğünü söyledi. ÇİLYAD kurslarının dört gün süreyle devam ettiğini belirten Özşahin, kursiyerlere eğitim süresi içerisinde 8 değişik konuda teorik ve uygulamalı eğitimler verileceğini kaydetti. Kurstaki ders ve uygulamalara tam devamlılığın şart olduğuna işaret eden Özşahin, “Yönetmelik gereği olarak kurs sonu yapılan teorik ve uygulamalı değerlendirme sınavından yüzde 85 başarı sağlayanlara sertifikaları verildi. Uygulayıcı kurslarına ortalama 25 kişi kabul edilmekte ve bu kişiler konularında uzman eğitimciler tarafından eğitilmektedir. Eğitimin her aşması standardize edilmiş olup ülkemizin her tarafında bu standartlar çerçevesinde uygulanmaktadır” dedi.

           

                  Acil Tıp Uzmanı. Dr. Tuba Öztürk, Dr. Faik Özşahin, Dr.Taha Durmaz, Dr. Aslan Kalay ve Sağlık Memuru Emrullah Kınalının eğitim görevini üstlendiği kurlarda bu güne kadar il genelinde görev yapan toplam 75  Acil Servis ve 112 Acil sağlık personeli eğitimi tamamlandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.