Sade Ve Sağlıklı Hayat Anlatıldı

Sade Ve Sağlıklı Hayat Anlatıldı

Akçaabat Kültürpark Erol günaydın Sanat Merkezi’nde Sade yaşam konulu konferans düzenlendi.

“Sade ve sağlıklı hayat” konulu konferans Tıbb-i Nebevi Uzmanı Dr. Aidin Salih, Sade Hayat Derneği Başkanı Faruk Günindi ve Gerçek Tıp kitabının editörü Hatice kot’un katılımıyla Akçaabat Kültürpark Erol günaydın Sanat Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Tıbbi Bilgiler Uzmanı Gökhan Kuruçelik ve Dr. Reyhan Karaca ile Sade Hayat Derneği gönüllülerinin.organizatörlüğünde gerçekleştirilen ve yaklaşık 3 saat süren konferans büyük ilgi gördü.

 

Konferansın açılış konuşmasını yapan Sade Hayat Derneği Başkanı Faruk Günindi, şunları söyledi:

“Kainat, tüs cisimler ve sistemler bir bütündür. Bedenimiz de tüm kainatın bir misali olarak yaratılmıştır.insan bedenine baktığımız zaman çeşit çeşit, iç içe geçmiş ve birbiriyle etkileşim halinde olan sistemler görürüz. Modern tıp, insan bedenini, branşlara ayırarak inceler ancak bunun insan vücudunu anlamaya yeterli olmadığını biliyoruz. İnsan vücudunu anlamak için sistemin ve işleyişin bütününe bakmak gerekir. Yaratılış kanunlarını ne kadar iyi anlarsak o kadar sağlıklı ve doğru yaşama imkanı buluruz.

 

Anlatacağımız tedavi sistemini anlamak için bütünsel bir bakış gereklidir. Tek tek hastalıkların tedavisiyle ilgilenmek yeterli olamaz.

Irsi hastalıklar hariç, hemen hemen bütün hastalıkların sebebi hayret verici derecede aynıdır. İlginç olan şudur ki, bütün hastalıkların tedavisi aşağı yukarı aynıdır.

Vücudundaki hastalıkların başlıca sorumlusu insanın kendisidir. Hasta olmak insanın kendi ayıbıdır, kendi sucudur. Çünkü vücutta onu hastalıklardan koruyan öyle mükemmel bir mekanizma yaratılmıştır ki, bu mekanizmayı tahrip etmek için çok uğraşmak gerekir. Eğer insan bu mükemmel mekanizmaya rağmen yine de hastalanırsa, Allah bu durumda da insanoğluna şifa bulması için dosdoğru bir yol göstermiştir. İnsanın bundan istifade etmeyip, kendini tedavi etmemesi ya da şifayı yanlış yerlerde araması ikinci bir suçtur.

Hiçbir doktorun yardımı olmaksızın, tıp dünyası tarafından en tehlikeli görülen hastalıklardan bile kurtulmak mümkündür. Hastalık teşhis etmek de önemli değildir. Bahsettiğimiz uygulamalar ve tedavileri kendi hayatınızda, hastalıkların sebebini anlayacaksınız. Sebeplerini anlamakla kalmayıp, hayati önem taşıyan birçok ayrıntıyı göreceksiniz. Hastane kapısında sıra beklemeyecek, dolaplar dolusu ilaçlardan ve tüm tedavi masraflarından kurtulacaksınız. Sağlıklı olmanın ne kadar kolay olduğunu görüp şaşıracaksınız ve böyle mükemmel yaratıldığınız için Yaradan’a şükredeceksiniz.”

Yapacağı konuşması ilgiyle beklenen ve bu konuda dünyanın sayılı uzmanlarından biri olan Dr. Aidin Salih’in konuşması ise büyük ilgi topladı.

 

“Başlıca Hastalık Sebepleri”, “Hz. Adem’e Verilen Yiyecekler”, “Faydalı Yiyecekler”, “Eşsiz İlaçlar”, Dikkat Edilecek Yiyecekler”, “Hastalıklar, rahatsızlıklar ve Tedaviler”, “Oruçlar”, “Hamilelik ve Bebek Bakımı Bilgileri” ve “Kan Grupları İçin Beslenme” konu başlıklarına ayırdığı konuşması büyük bir ilgiyle dinlenen Salih, konferansın sonunda soru-cevap bölümünde de dinleyicilere merak ettikleri konular hakkında ayrıntılı bilgi verdi.

gokhan-kurucelik.jpg

Programın organizasyonunu Akçaabatlı aktar Gökhan Kuruçelik yaptı. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.