Organ Bağışı Standı Kuruldu

Organ Bağışı Standı Kuruldu

Akçaabat Haçkalı Baba Devlet Hastanesinde 3-9 Kasım Organ Bağış Haftası dolayısıyla organ bağış standı kuruldu.

“Organ Bağışı Standı Kuruldu”

Akçaabat Haçkalı Baba Devlet Hastanesinde 3-9 Kasım Organ Bağış Haftası dolayısıyla organ bağış standı kuruldu. Haçkalı Baba Devlet Hastanesi Organ ve Doku Birimi tarafından poliklinikler binasının girişine kurulan standın açılışı yapıldı.

3-9 Kasım Organ ve Doku Haftası dolayısıyla gerçekleştirilen açılışa Kamu Hastaneleri Genel Sekreter Yardımcısı Uzm. Dr. Cevahir Arduç, Başhekim Yrd. Dr. Veysel Topal, Akçaabat Haçkalı Baba Devlet Hastanesi yöneticisi Uzm. Dr. Mustafa Aydın, Haçkalı Baba Devlet Hastanesi Organ Nakil Koordinatörü Uzm. Dr. İsmail Yılmaz, Genel Cerrahi Uzmanı Dr Şaban Uysal, Organ Bağışı birimi sorumlusu Safiye Ertem ve böbrek nakli yapılan hastane personeli Yunus Çilek katıldı.

Kamu Hastaneleri Genel Sekreter Yardımcısı Uzm. Dr. Cevahir Arduç ”bağışlanmayan organlar, toprak olmaktadır. Hâlbuki bu organlar bağışlanırsa, toprak olmak yerine yeni bedenler can bulacaktır. Halkımızın bu konuya dikkatini çekmek için, her türlü çaba sarf edilecektir. Ülkemizde organ bağışı konusunda, maalesef iç açıcı bir tablo yok. Organ bağışları yeterli değildir. Bu konuda vatandaşlarımızdan organ bağışına duyarlı olmalarını bekliyoruz” dedi.
 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.