Kızılay Haftası  etkinliği

Kızılay Haftası etkinliği

Her yıl 29 Ekim-4 Kasım tarihleri arasında kutlanan Kızılay Haftası nedeniyle Alaittin Akçay İlköğretim Okulu’nda bir program düzenlendi.

Her yıl 29 Ekim-4 Kasım tarihleri arasında kutlanan Kızılay Haftası nedeniyle Alaittin Akçay İlköğretim Okulu’nda bir program düzenlendi. Türk Kızılayı’nın kuruluşunun 139’uncu yılı kutlamaları çerçevesinde gerçekleştirilen etkinliğe birçok okul müdürünün yanı sıra Milli Eğitim Şube Müdürleri Hamit Alper Demirkaya ve Erol Kazancı ile öğrenci velileri de katıldı.
Programın açılışını yapan ve Kızılay’ın toplumsal yaşama katkılarını özetleyen Okul müdürü Ahmet Yazıcı’nın ardından, Kızılay’ın faaliyet alanlarını ve kapsamını içeren sunu Mehmet Yaşar Özdemir isimli öğrenci tarafından yapıldı.
Programın sunuculuğunu yapan Bilge Tosun’un “Kızılay” isimli şiiri seslendirmesinin ardından Sağlık kulübü öğrencileri tarafından “Kızılay” konulu bir skeç sahnelendi.
Programda son olarak ilçe genelinde düzenlenen “Kızılay” konulu resim ve şiir yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri verildi. İlköğretim birinci kademe öğrencilerinin katıldığı resim yarışmasında Metinkale İlköğretim Okulu’ndan Bilge Yazıcı birinci, Mevlüt Selami Yardım İlköğretim Okulu’ndan Hayrünnisa Ayvaz ikinci, 100. Yıl İlköğretim Okulu’ndan Alihan Bezan üçüncü olurken; ilköğretim ikinci kademe öğrencilerinin katıldığı şiir yarışmasında ise Mehmet Arslantürk İlköğretim Okulu’ndan Harun Baruönü birinci, 100. Yıl İlköğretim Okulu’ndan Göknur Berber ikinci, Demirkapı İlköğretim Okulu’ndan Meryem birinci de üçüncü oldu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.