Hastane Genişliyor

Hastane Genişliyor

Verdiği hizmet bakımından bir bölge hastanesi gibi çalışan Akçaabat Devlet Hastanesi, fiziki mekân sıkıntısını mevcut binasına eklentiler yaparak gidermeye çalışıyor

Verdiği hizmet bakımından bir bölge hastanesi gibi çalışan Akçaabat Devlet Hastanesi, fiziki mekân sıkıntısını mevcut binasına eklentiler yaparak gidermeye çalışıyor. 2 katlı olarak inşa edilen hastane binasına yaklaşık 3 yıl önce kat atılmasıyla bugüne kadar gelen Akçaabat Devlet Hastanesi, yine yoğun olarak hissetmeye başladığı fiziki mekân eksikliğini bu kez ikinci katına eklenti yaparak gidermeye çalışıyor.

Hastane binasının ikinci katının doğu cephesinde yer alan ve halen 112 Acil Servis’in kullandığı bölümün üzerindeki çıkıntının değerlendirilmesi için ek proje yaptıran hastane yönetimi inşa çalışmalarına başladı.

Akçaabat Belediye Meclisi Üyesi olan Mimar Osman Parlayan’ın ücret talep etmeden çizdiği projeye göre yapılan eklenti 3 odadan oluşacak.

Yapım masrafları hastane döner sermayesi kanalıyla karşılanan, inşaat malzemesi ise Akçaabatlı işadamlarından Adnan Topsakal tarafından ücretsiz olarak temin edilen inşaat tamamlandığında oluşturulan yeni bölüme çocuk servisinin taşınacağı öğrenildi.

Akçaabat Devlet Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Hasan Akyüz, 2008 yılının ilk 3 ayında hastanelerinde yaşanan yoğunluğun kendilerini arayışa ittiğini ve bu arayış sonucunda da çözümü mevcut binaya ek yapmakta bulduklarını söyledi.

2008 yılının Ocak, Şubat ve Mart aylarında ayakta tedavi gören hasta sayısının 78 bin 762, yatarak tedavi gören hasta sayısının bin 448 ve cerrahî operasyon ile tedavi edilen hasta sayısının da 1292 olduğunu belirten Başhekim Akyüz, bu süre zarfında yatak işgal oranının da yüzde 73’ü bulduğunu vurgulayarak, “Tek çözüm yolumuz hastane binasına ilave yapmaktı.” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.