Genel Müdür Hemşehrimiz

Genel Müdür Hemşehrimiz

Akçaabatlı hemşerimiz Hikmet Çolak Sağlık Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü’ne atandı.

     Akçaabatlı hemşerimiz Hikmet Çolak Sağlık Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü’ne atandı.  Hikmet Çolak, Akçaabat doğumlu Müsteşar Uzman Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ve Maçkalı Müsteşar Yardımcısı Prof. Dr. Nihat Tosun’dan sonra Sağlık Bakanlığı’ndaki üçüncü üst düzey Trabzonlu yönetici oldu.
     Hikmet çolak’ın genel müdürlük görevini üstlendiği Sağlık Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü bünyesinde Tabip Atama ve Sicil İşlemleri, Diğer Personel Atama ve Sicil İşlemleri, Eğitim ve İhtisas, Kadro ve Ücret, İdari ve Sosyal İşler, Bilgi İşlem ve İstatistik Daire Başkanlıkları ile Uzman Tabip Atama, Pratisyen Tabip Atama, Tabipler Sicil, Yardımcı Sağlık Personeli Atama, Diğer Personel Atama, Yardımcı Sağlık Personel Sicil, Diğer Personel Sicil, İhtisas, Hizmet İçi, Disiplin, Kadro, Terfi ve Ödüllendirme, Bütçe ve Tahakkuk, İdari İşler, Emeklilik, Evrak, Arşiv, Mal Bildirimi Takibi, Çözümleme ve Sistem İşletim, Programlama, İstatistik ve Dokümantasyon Şube Müdürlükleri ve Hukuk Mevzuat Bürosu hizmet veriyor.
Hikmet Çolak kimdir?
1992 yılında Trabzon Anadolu Lisesi’nden mezun olduktan sonra girdiği Ankara Üniversitesi Siyasal bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’nde lisans eğitimini tamamlayan Hikmet Çolak, girdiği kaymakamlık sınavında da başarılı olarak 1998 yılında Eskişehir Han Kaymakamlığı’na atandı. 2000-2002 yıllarında Rize İkizdere Kaymakamı olarak görev yapan Çolak, Aralık 2002-Haziran 2003 arasında Abdullah Gül’ün, sonrasında ise Başbakanlık Müsteşarı Ömer Dinçer’in Özel Kalem Müdürü olarak görev yaptı. 2005 yılında dünya evine giren Çolak, Kamu Yönetimi alanında Yönetim Bilimi mastırı yapıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
21 Yorum