Başarılı doktor seçildi

Başarılı doktor seçildi

Akçaabat'ta da görev yapmıştı

SAĞLIK Bakanlığı tarafından her yıl ayrı illerde belirlenen yılın doktoru ödülü bu yıl Trabzon’un Araklı İlçesi’nde aile hekimi olarak görev yapan Giresunlu hemşehrimiz Dr. Hakan Türk’e verildi. Daha önce Akçaabat ve Maçka İlçeleri’nde görev yapan Dr. Türk, birçok dernek ve vakıfta kuruculuk ve yöneticilik yapıyor. Sigara ve zararları konusunda büyük mücadele veriyor.

SAĞLIK Bakanlığı tarafından her yıl ayrı illerde belirlenen 'Trabzon’da Yılın Doktoru' ödülüne bu yıl Trabzon’un Araklı İlçesi’nde aile hekimi olarak görev yapan, Giresunlu hemşerimiz Dr. Mehmet Hakan Türk seçildi. 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle Türkiye'nin farklı illerinden her yıl seçilen 'Yılın Doktoru' ödülüne Trabzon’un Araklı İlçesi Aile Sağlığı Merkezinde görev yapan Dr. Mehmet Hakan Türk seçildi.

Ödülünü Ankara'da Sağlık Bakanlığı tarafından düzenlenecek törenle alacağı belirlenen Dr. Türk’ün,1992 yılında KTÜ Tıp Fakültesi’nden tıp doktoru ünvanı ile mezun olduktan sonra Trabzon Aydınlıkevler Sağlık Ocağı, 112 Acil Servis, Trabzon Nümune Hastanesi Acil Servisi, Nümune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Endokrinoloji Polikliniği ve Diyaliz servislerinde çalıştı. Bu sırada KTÜ Halk Sağlığı Anabilim Dalında “İş ve İşçi Sağlığı” konusunda uzmanlık tezini tamamladı. 2010 yılında Aile Hekimi olarak çalışmaya başladı. Akçaabat İlçesi Doğanköy Beldesi ve Maçka İlçesi Esiroğlu Beldesi Aile Sağlığı merkezlerinde çalıştığı belirtildi.

Halen Araklı İlçesi Aile Sağlığı Merkezinde görev yapmakta olan Dr. Türk’ün birçok dernek ve vakıfta kuruculuk ve yöneticilik yaptı. Sigara ve zararları konusunda televizyon, radyo ve birçok panele konuşmacı olarak katıldı, yazılı basında da birçok yazısı yayınlandı. Bunun yanı sıra, KTÜ Tıp Fakültesi ve Sağlık Bilimleri Yüksek Okulu’nda Halk Sağlığı derslerinde gönüllü olarak derslere girdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.