Aydın Köyüne Helkopter Ambulans

Aydın Köyüne Helkopter Ambulans

İlçemiz Aydın köyünde aşırı kar yağışı sonrası rahatsızlanan Osman Dibiç (70) helikopter ambulans ile hastaneye nakledildi.

Bölgemizde bir kaç gün önce yağan aşırı kar, hastaların hastaneye ulaşmasını da engelledi. İlçemizin en yüksek yerleşim yerlerinden birisi olan Aydın köyünde kar yağışının 2. günü hastaneye gitmesi gereken ve kar nedeniyle yolların kapanması sonucu hastaneye götürülemeyen diyaliz hastası Osman Dibiç için helikopter ambulans  havalandı. Köyün düz bir arazisinde karla kaplı yaklaşık 15X15 m genişliğinde bir yerin karlarını ezerek düzleştiren etrafını kömür ile işaretleyen vatandaşlar helikopter ambulansın güvenli bir şekilde iniş yapmasında etkili oldu.

 

Hazırlanan alana inen helikopter ambulans köydeki hastayı alarak Trabzon havalimanında hazır bekleyen 112 ambulansı ile Trabzon Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne nakledildi.

 

Aydın köyü muhtarı Hakkı Bayraktar, böyle bir hizmetin verilmesinden memnuniyet duyduklarını ifade ederek “Hastanız diyaliz hastası ve belli aralıklar ile makineye bağlanması gerekiyordu. Kar nedeniyle zamanında diyaliz makinesine giremediği için ağrıları artmıştı. Helikopter ambulansı sayesinde hastamızın hastaneye naklini sağladık. Hastamızın naklini gerçekleştiremeseydik kötü sonuçlar otaya çıkabilirdi. Bu hizmetin gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.