15 Aralıkta Başlıyor

15 Aralıkta Başlıyor

Trabzon Valisi Nuri Okutan, Trabzon'da aile hekimliği uygulamasının alt yapı çalışmalarının büyük ölçüde tamamlandığını belirterek 15 Aralık 2008 tarihinde başlanacağını söyledi.

Trabzon Valisi Nuri Okutan, Trabzon'da aile hekimliği uygulamasının alt yapı çalışmalarının büyük ölçüde tamamlandığını belirterek 15 Aralık 2008 tarihinde başlanacağını söyledi.

Aile Hekimliği Bilgilendirme Toplantısı, Trabzon Valisi Nuri Okutan, ilçe kaymakamları, Sağlık İl Müdürü Dr. Mustafa Hakyemez ve sağlık personelinin katılımıyla Zorlu Grand Otel'de yapıldı. Toplantının açılışında aile hekimliği uygulaması ve Trabzon'da yapılan çalışmalarla ilgili bilgi veren Dr. Hakyemez, "Aile hekimliği uygulamasının amacı, kişiye yönelik koruyucu sağlık hizmetleri ile birinci basamak teşhis, tedavi ve rehabilite edici sağlık hizmetlerini ve gerektiği kadar gezici sağlık hizmeti sunarak birinci basamak sağlık hizmetlerinin kalitesini artırmaktır. Bu hizmetleri sunarken de ulaşabilirliği artırmak, hizmetlerden herkesin ihtiyacı olduğu ölçüde yararlanmasını sağlamak suretiyle kişilerin yaşam kalitesini ve sağlık standartlarını artırmak hedeflemektedir" dedi.

Trabzon'un 2008 yılında pilot il olarak belirlenmesinden sonra İl Sağlık Müdürlüğü olarak çalışmalara başlandığını ve bu çalışmaların tamamlanmak üzere olduğunu belirten Dr. Hakyemez, "Trabzon'da her hekime 3 bin ila 3 bin 500 civarında nüfus düşecek şekilde vatandaşın ulaşılabilirliği de dikkate alınarak yol akışlarına göre kentte aile hekimliği bölge pozisyonlarının belirlenmesine başlanmıştır. Sonuç olarak il merkezinde 87 olmak üzere toplamda 212 aile hekimliği bölgesi belirlenmiş ve aile sağlığı merkezi olarak isimlendirilen birimler oluşturulmuştur" diye konuştu.

Trabzon Valisi Nuri Okutan ise aile hekimliği uygulamasının alt yapı çalışmalarının büyük ölçüde tamamlandığını söyledi. Uygulamanın önündeki en önemli engelin eski alışkanlıklar olduğuna dikkat çeken Vali Okutan, "Aile hekimliğinin alt yapısıyla ilgili hemen hemen bütün çalışmalar tamamlandı. Şu anda bir problem yok. Ama eski alışkanlıkları terk etmek zordur. Bu nedenle aile hekimliği uygulamasının başarıya ulaşması için sadece sistem içerisinde görevli olanlara değil hepimize görevler düşmektedir. Elbirliğiyle hareket edersek yaşanacak sıkıntıları da en aza indirmiş oluruz" dedi.
Aile hekimliği uygulamasına geçiş doğrultusunda gerekli ön hazırlık çalışmalarının tamamlandığını vurgulayan Vali Okutan, Trabzon'da aile hekimliğine fiili olarak 15 Aralık tarihinde başlanacağını ifade etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum