Ziya İle Röportaj

Ziya İle Röportaj

Ziya Şakar... Amcası Nevzat Şakar; Uzun yıllar Trabzonspor’da yöneticilik, asbaşkanlık görevinde bulundu.

Ziya Şakar... Amcası Nevzat Şakar; Uzun yıllar Trabzonspor’da yöneticilik, asbaşkanlık görevinde bulundu. Her zaman da en fazla istenen yönetici adayı oldu. Babası Sedat Şakar... O da basketboldan geldi. Trabzonspor’da yönetim kurulu üyeliğinde bulundu. Ve ikisi de kuyumculuk mesleğini benimsediler. Tıpkı babaları gibi... Şimdi de Ziya Şakar dededen kalan, baba ve amcasıyla süren kuyumculuğu devam ettirmek istiyor. Ama bir yandan da futbol dünyasında sivrilmek, zirve yapmayı arzuluyor. Ne amcasının, ne de babasının yardımlarını istiyor bu konuda... Maç içinde 90 dakika durmayan, adeta iki kişilik koşan ve boğa kadar güçlü bir oyuncu görüntüsü veren Ziya Şakar, futbolda ve kuyumculuk mesleğinde en iyiye ulaşmanın planlamasını yaparken, bunu ancak çok çalışarak başarabileceğini de biliyor.

‘Mesleği Sürdüreceğim’
Trabzonspor altyapısından yetişti... Sezon başında Trabzonspor PAF Takım’dan ayrıldı. Büyüklerinin sözünü dinleyerek Trabzon’da kalmayı yeğledi. Ve Akçaabat Sebatspor’a kiralık olarak transfer olan orta saha oyuncusu Ziya Şakar, en büyük hayalini açıklarken, hedefinin Trabzonspor’da forma giymek olduğunu söyledi. Karadeniz Teknik Üniversitesi Beden Eğitimi Bölümü 3. sınıf öğrencisi olan Kırmızı-Beyazlı ekibin genç ve yetenekli oyuncusu Ziya Şakar, okul ve futboldan arda kalan zamanlarını baba mesleği olan kuyumculuk yaparak geçiriyor. Bundan da büyük zevk aldığını söylüyor. “Ben gezip tozma yerine iş yapmak, üretken olmak ve aileme katkıda bulunmak istiyorum. Bunun için de kuyumcu mağazasında çalışmayı sürdürüyorum” diyor.

‘Hep Mücadeleci Oldum’
Babasının bu zamana kadar getirdiği kuyumculuk mesleğini sürdürmek ve futbolda iyi yerlere gelmek istediğini belirten Akçaabat Sebatspor’un genç oyuncusu Ziya, “Ben futbola ve baba mesleği olan kuyumculuğa maddi olarak bakmıyorum. Ben bu iki mesleği sevdiğim için yapıyorum. Her zaman mücadeleci olmayı sevmişimdir. Bu mücadeleciliğimi her iki mesleğimde ve okulumda yaptığıma inanıyorum. Üç işi bir arada yürütmenin kolay olmadığını biliyorum. Ama ailemin ekonomik durumunun iyi olması beni asla şımartmadı. Hazır yemeyi hiç sevmedim. Her alanda başarmak istiyorum. Okumak, iyi bir futbolcu olmak, iş dünyasında da başarmak en önemli ilkelerimdir. Beni büyüten, bugünlere getiren ve saygınlığı olan büyüklerime layık olmalıyım” dedi.

‘A.Sebatspor’u Amcam İstedi’
Akçaabat Sebatspor’a amcası Nevzat Şakar’ın istemesi üzerine gittiğini vurgulayan genç oyuncu Ziya, “Akçaabat Sebatspor’a gelmeden önce bana çevre ilçelerde olan takımlardan teklif geliyordu. Ancak amcam Nevzat Şakar, transfer döneminde bana Akçaabat Sebatsopr’un büyük kulüp olduğunu, ancak sıkıntılar yaşadığını, bu nedenle de Cumhuriyetle yaşıt olan Kırmızı-Beyazlı takımda forma giymemi istedi. Sebatspor gibi tarihi kimliği olan bir kulüpte oynadığım için de mutluyum. O hangi ligde oynarsa oynasın büyüktür. Öyle de kalacaktır. Bize düşen görev ise onu yeniden tarihi kimliğine uygun olarak yeniden sirvenin en güçlü takımlarından biri haline getirmektir. Burada da mücadeleden asla yılmayacağım” diye konuştu.

İki Yıllık Sözleme İmzaladım
Genç futbolcu Ziya Şakar sözlerine şöyle devam etti; “Ben de Amcamı kırmayarak Akçaabat Sebatspor’un bana yaptığı teklifi kabul ettim ve kulüple iki yıllık sözleşme imzaladım. Zaten maddiyata fazla değer vermediğimden bu teklifi kabul etmiş oldum. Akçaabat Sebatspor formasıyla 29 maçta 26 kez ilk 11’de oynayarak 90 dakika sahada kaldım. Diğer üç maçta ise kat cezalısı olduğum için oynayamadım. Keşke o üç maçta da oynasaydım. Yenilgiye asla tahammül edemem. Sahada bir an bile mücadele etmeden duramam. Nasıl ki boş zamanlarımda kuyumcu mağazasında gelip çalışıyorsam, okulumu okumak için didiniyorsam, sahada da bana güvenenleri mahcup etmemek için elimden geleni yaparım. Bir maçta kötü oynadığımda kendimi çok kötü hissederim. Kötü oynayabilirim ama asla asalak gibi sahada dolaşmam, dolaşamam” diye konuştu.

‘Şansızlıklar Bu Duruma Getirdi’
Akçaabat Sebatspor’un bulunduğu konumu hak etmediğini belirten orta saha oyuncusu Ziya Şakar, “Akçaabat Sebatspor aslında bu ligin en iyi takımlarından bir tanesi... Yaşadığımız şansızlıklar sonucu ligde kalma mücadelesi veriyoruz. Buna birde takımın genç olması eklenince mağlubiyetler art arda geliyor. Bu da bizi çok üzüyor. Akçaabat Sebatspor’u bulunduğu kötü durumdan kurtarmak için futbolcu arkadaşlarımla birlikte elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Bu takım, camia şu andaki yerini hiç hak etmiyor. Ama öyle inanıyorum ki bu sezon kümede kalacağız. Gelecek sezon da zirve mücadelesi vereceğiz. Yeniden Bank Asya Liginde oynayacağız. Akçaabat Sebatspor 3 sezon önce düştüğü Süper lige mutlaka geri dönmelidir” şeklinde konuştu.

‘İyi Futbol Oynuyoruz’
Kalan son üç maçtan galibiyetle ayrılarak takımı ligde bırakacaklarına inandığını ifade eden Ziya, “Grupta bulunan takımların çoğundan iyi oynuyoruz. Birlik ve beraberlik en üst seviyede.Değirmenderespor maçında aldığımız galibiyetle Araklıspor maçı öncesi ilaç gibi geldi. Şimdi bizim tek hedefimiz var. O da Araklıspor maçından galibiyetle ayrılmak. Eğer bu maçı kaybedersek çok zor günler yaşarız” ifadelerini kullandı. Araklıspor maçının final olacağını kaydeden Ziya, “Centilmenlik dışı olayların yaşanmaması için herkesin sağduyulu olmasını bekliyoruz. Çünkü her ne kadar her iki takımda ligde kalmaya oynasa da sonuç olarak Trabzon futboluna hizmet ediyoruz. Her takımdaki futbolcunun hedefi Trabzonspor’da futbol oynamak. Bunu için de hak edenin kazanmasını istiyorum” dedi.

Kırgınlıklar Unutsunlar
Bu zamana kadar kendilerini yalnız bırakan taraftarların pazar günü tribünde yerlerini alarak kendilerini desteklemelerini beklediklerini belirten Ziya Şakar, “Bir büyük camia sıkıntılı bir süreçten geçiyor. Bu takımı ayağa kaldıracak olanların en önemli unsur bana göre taraftardır. Taraftar en kritik zamanda, futbolcunun en olumsuz anında devreye girip, moral motivasyonu en üst seviyeye çıkarabilir. Bizim de şu anda en büyük ihtiyacımız taraftar desteğidir. Maçlarımızda istediğimiz taraftar topluluğunu göremiyoruz. Bunun nedeni istenmeyen sonuçlar almamızdır. Fakat kırgınlıkları bir kenara bırakarak Pazar günü oynayacağımız maçta bizi 90 dakika centilmence desteklemelerini bekliyoruz. Bizde onlara 90 dakika sonrasında üç puanı armağan edelim” diyerek sözlerini tamamladı.

Röp: Ergin Zihni

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Röportaj