Aşık "Hastalarımız İçin Her Şeyi Düşündük"

Aşık "Hastalarımız İçin Her Şeyi Düşündük"

Yıldızlı'da yapımı tamamlanan Yıldızlı Güven Hastanesi Başhekimi Yusuf Aşık "Kamudan ayrıldım, Farklı kulvarda hizmete devam edeceğim " dedi.

Yavuz Selim Kemik Hastalıkları ve Rehabilitasyon Hastanesi Başhekimliği görevinden istifa eden Opr. Dr Yusuf Aşık, Ramazan Bayramı’ndan sonra hizmete açılacak olan Özel Yıldızlı Güven Hastanesi’ndeki kurucu başhekimlik görevine başladı. Aşık sitemize yaptığı açıklamada 25 yıllık tecrübe ile hastalara şifa dağıtmaya devam edeceğini belirtti.

 

İşte Op.Dr. Yusuf Aşık ile yaptığımız Röportaj:

 

AkçaabatAjans: Bize kendinizden  bahsede misiniz?

 

“1986 Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun oldum. 1998’de Ankara Hastanesinde ortopedi ve travmoloji ihtisası alarak, Trabzon Yavuz Selim Hastanesi’nde göreve başladım. 2005 yılında eski başhekimimiz Opr. Dr. Numan Gül’ün bir elim bir trafik kazasında vefat etmesiyle de başhekimlik görevine getirildim. Meslekte geçirdiğim 25 yılımı ve başhekimlikteki görevimi bitirerek kamudan ayrıldım”.

 

Burada yapacağınız Görevden Bahseder misiniz?

 

“Kamu Hastanesinden ayrıldım ama hizmetten kopmadık. Aynı alanda hizmet vermek amacıyla sadece kulvar değiştirdik, özel kanadını seçmiş olduk. Bundan sonra da aynı amaca yönelik hizmete devam edeceğiz. Sağlık hizmeti, kamu hastaneleri ve özel hastanelerde birlikte yönetilen bir bütündür. Bunu birbirinden ayırmak mümkün değil. Aynı amaca yönelik verilen hizmetin 2 ayrı parçası. Sonuçta tüm yaptığımız çalışmalarda Sağlık Bakanlığı’na ve sağlık müdürlüklerine bağlıyız. Bunu birbirinden ayırmak söz konusu olamaz zaten. Kurmakta olduğumuz hastanemizde her şeyden önce hizmette kaliteyi ön plana çıkarmayı hedefliyoruz. Tüm personel kadromuzu, yaptığımız etkinlikleri kaliteyi baz alarak yapıyoruz. Kendimize bir kalite politikası oluşturduk. Bu doğrultuda ekiplerimizi kurduk. Bu çalışmalarla hastalarımızın Trabzon’dan dışarı göç etmesini engellemiş oluyoruz”

 

 yildizli_guven_hastanesi2.jpg

Hastanenizde Hangi Branşlara önem verecek siniz?

 

“Özellikle eksiklik olduğunu düşündüğümüz ortopedi, kadın doğum ve çocuk branşlarında daha ağırlıklı olmak üzere tüm branşları içinde bulunduran 99 yataklı bir hastane kuruyoruz. 29 adet yoğun bakım yatağımız mevcut. Bütün hizmetlerden yararlanılabilecek şekilde hepsi düzenlendi. Bütün odalarımızın televizyonu, buzdolabı, telefonu, interneti var olacak.

Bu fiziki imkanlarımızın dışında hastalarımıza sağlıkla ilgili en kaliteli hizmeti de sunmak istiyoruz. Yani sadece 5 yıldızlı oteli aratmayacak hizmetlerde değil kaliteli sağlık hizmetlerini de ön plana çıkartmak istiyoruz. Ekiplerimizi hazırlarken, ekipmanımızı da teknolojinin son ürünlerinden seçtik. Birkaç örnek vermek gerekirse, kardiyak çekimi yapabilen 128 kesitli tomografi. Karadeniz bölgesinde ilk kez bizim hastanemizde olacak. 4 boyutlu ultrasonumuz,  Avrupa standartlarında ameliyathanelerimiz, bütün standartlara uygun hazırlamış olduğumuz acil servisimiz 24 saat hizmet vermek üzere planlandı”.

 

 yildizli_guven_hastanesi.jpg

Buraya Gelen Vatandaşları Nasıl Bir Hastane Bekliyor?.

 

“Yıldızlı Güven Hastanesi, kaliteyi ve güveni simgeliyor. Hastalarımızın özellikle bize güvendikleri için bizi tercih etmelerini istiyoruz. Biz kaliteyi düşünürken bunu sağlayabilecek her türlü altyapıyı hazırlamaya çalışıyoruz. Tamamen randevu sistemiyle çalışmayı hedefliyoruz. Asla bundan taviz vermemeyi düşünüyoruz. Randevu derken bu internetten veya telefonla alınabilir. Ayrıca randevusuz gelenlere de anlık randevu verilecek. Mesela sabah gelen kişilere randevu planı çerçevesinde günlük randevu vermeyi planlıyoruz. Yani sabahleyin geldiğinde kendisine sıra için numara verilmeyecek. Hastaya muayene olacağı saat belirtilecek, o saatte gelmesi istenilecek.”

 

yildizli_guven_hastanesi5.jpg 

 

Trabzon’un 3. Özel Hastanesi Olarak Neler Söylersiniz ?

 

“Herkese sağlıklı mutlu ömür diliyorum. Sağlıkla ilgili en ufak bir sorunları olduğunda da bizi yanlarında hissetmelerini isterim”

Foto Galeri İçin Tıklayınız...

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Röportaj