Paris'e Trabzon Müzesi

Paris'e Trabzon Müzesi

Paris'e Trabzon Müzesi

Köseoğlu “Paris’te Trabzon Müzesi için gerekeni yapacağız” Ak Parti Trabzon Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu ve beraberindeki İstanbul Milletvekili Tülay Kaynarca, İstanbul Milletvekili Sibel Özdemir, Yozgat Milletvekili Ertuğrul Soysal, Kırşehir Milletvekili Salih Çetinkaya, Isparta Milletvekili Nuri Okutan, Paris’e giderek Fransa Aile Bakanlığı yetkilileri ile Fransa'da yaşayan Türklerin sorunlarını masaya yatırdı.

 

Toplantıda konuşan Milletvekili Köseoğlu, “Yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızın kadın ve aile perspektifinden sorunlarını yerinde araştırmak için iki günlüğüne Paris'te temaslarda bulunduk. Öncelikle Fransa Aile Bakanlığı yetkilileri ile Fransa'da yaşayan soydaşlarımızın sorunlarını değerlendirdik. Sonrasında heyetimizle Fransa İslam Konseyi Başkanı Anouar Kbibech ve Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİP) yetkilileri ile görüşerek Yurt dışında yaşayan kadın ve ailelerimizin sorunlarını dinledik. Önemli konulara temas ettik. Çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

CUMUR’A TEŞEKKÜRLER

 Köseoğlu daha sonra Paris Trabzonlular Derneğini ziyaret etti. Ziyarette konuşma yapan Köseoğlu, “2008 yılında kurulan Paris Trabzonlular Derneğini uzaktan da olsa takip ediyoruz. Güzel işlere imza atıyorlar. Gurbetçilerimizi bir araya getirip kültürlerimizi yaşatıyorlar. Bu sebeple başta Dernek Başkanımız Bülent Cumur ve tüm gurbetçilerimize teşekkür ediyorum” dedi.

TRABZON MÜZESİNİ KURACAĞIZ

Başkan Cumur ise yaptığı konuşmada Trabzon Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu’nu derneklerinde ağırlamaktan mutluluk duyduğunu belirterek, “Ülkemizden binlerce kilometre uzakta güzel bir akşam yemeği oldu. En büyük hayalim olan Trabzon Kültür ve Sanat evi projemizi milletvekilimize anlattım. Çok olumlu baktı ve destek vereceğini söyledi. Bakanımız Süleyman Soylu ve Milletvekillerimizi bu konuda çok rahatsız edeceğimi söyledim. Vekilimiz de her zaman yanımızda olduğunu söyledi” ifadelerini kullandı. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler