Öncelik Yayaların

Öncelik Yayaların

“Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın" Uygulaması Akçaabat’ta Gerçekleştirildi

 

İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından Türkiye'nin 81 ilinde gerçekleştirilen yaya geçidi kullanımıyla ilgili farkındalığın oluşturulmasıyla ilgili kampanya kapsamında Trabzon’un Akçaabat ilçesinde bir dizi etkinlik gerçekleştirildi.

81 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen "Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın" uygulaması kapsamında Akçaabat’ta Karadeniz Sahil Yolu Yaylacık geçişinde bulunan yaya geçidinde düzenlenen etkinliğe, Trabzon Vali Yardımcısı Tolga Toğan, Akçaabat Belediye Başkan Yardımcısı Osman Parlayan, İlçe Jandarma Komutanı Bin. Mustafa Selçuk, İlçe Emniyet Müdürü Volkan Özeren, STK temsilcileri, protokol üyeleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

"Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın" uygulamasında yaya geçitlerinde duran sürücülere yayalara öncelik tanınması amacıyla hazırlanan bilgilendirme broşürleri dağıtıldı. Öğrencilerin ellerinde taşıdıkları ve üzerinde “Öncelik hayatın, Öncelik yayanın” yazılı dövizler ile etkinliğe katılanlar yaya geçidini kullanarak farkındalık oluşturdu.

akcaabat-yaya-gecitlerinde-uygulama.jpgakcaabat-yaya-gecitlerinde-uygulama1.jpgakcaabat-yaya-gecitlerinde-uygulama2,.jpg

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Trabzon Vali Yardımcısı Tolga Toğan, uygulamanın yaya geçitlerinde yayalara öncelik verilmesine dikkat çekmek amacıyla ülke genelinde böyle bir uygulamanın yapıldığını ifade etti.

 Vali Yardımcısı Toğan “İç İşleri Bakanlığımızın öncülüğünde başlatılan ve yayaların karıştığı kazalarını önlemek için yapılan farkındalık ile sürücülerimize trafikte yayaların öncelikli olduğunu dikkat çekmek amaçlandı. Sinyalizasyonun bulunmadığı yerlerde önceliğin yayalara verilmesi gerektiği bilincini yerleştirmeye çalışıyoruz. Bu aynı zamanda yasal bir zorunluluk ta. Maalesef birçok vatandaşımız yaya geçitlerinde hayatını kaybediyor veya yaralanıyor. Kazaların azaltılması amacıyla düzenlediğimiz bu etkinlik ile sürücülerimiz açısından yaya geçitlerinde bir farkındalık oluşturmuş olduk” dedi.

Farkındalık etkinliği daha sonra öğrenciler e protokol karayolunda bulunan yaya geçidinden karşıya geçti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Haberler