Okul Tamam Presedür Değil

Okul Tamam Presedür Değil

Yıldızlı Beldesi’nde yaptırılan ilköğretim okulu, kayıt alınmasına rağmen eksiklikleri nedeniyle açılamadı.

Yıldızlı Beldesi’nde yaptırılan ilköğretim okulu, kayıt alınmasına rağmen eksiklikleri nedeniyle açılmayınca, yeni eğitim-öğretim yılının açılışı hem öğrenciler hem de veliler için adeta işkenceye dönüştü. 250 öğrenci kapasiteli eski okula sığmayan öğrenciler ders başı yapamadan evlerine gönderildi.

            KAYIT YAPILDI AMA…
            Edinilen bilgiye göre Yıldızlı Beldesi’ndeki 6 derslikli Yıldızlı İlköğretim Okulu, TOKİ’ nin bu bölgede yaptığı konutlar nedeniyle nüfusun artmasının ardından yetersiz kaldı. Bunun üzerine TOKİ, yeni konutların yanına, 40 derslikli bir okul yapımına başladı ve bu okulun 2008- 2009 eğitim-öğretim öğretim yılında açılması planlandı. Kayıt döneminde, geçen yıl 230 öğrencinin eğitim gördüğü Yıldızlı İlköğretim Okulu’nda değil TOKİ tarafından yaptırılan yeni okulda eğitim-öğretime başlanacağının duyulması üzerine bölgede yaşayan vatandaşlar çocuklarını bu okula kaydettirdi ve kayıt sayısı 500’e ulaştı.

            OKUL YETİŞTİRİLEMEDİ
            Ancak, dün sabah okula gelen öğrenciler, yeni okulun hizmete girmemesi nedeniyle ders başı yapamadı. Okul yöneticileri, öğrencileri eski okul binasında kabul ederken, kapasite yetersizliği nedeniyle, sadece birinci sınıf öğrencileri sınıflara alındı. Diğer öğrenciler ise evlerine gönderildi. Velilerin duruma tepki göstermesi üzerine megafonla anons yapan okul yöneticileri, sorunun kendilerinden kaynaklanmadığını, bu durumda öğrencilerin evlerine gitmesi gerektiğini söylediler. Okul önünde toplanan veliler ise yaşanan durumu anlamakta zorluk çektiklerini belirterek,"Ortada yaptırılan bir okul var, bürokratik işlemler yüzünden açılamıyor. Biz okulu gezdik. Okulun her şeyi tamam.. Sadece Milli Eğitim binayı teslim alıp, içine sıraları koyacak. Ama bunu yapamıyorlar. Olan çocuklarımıza oluyor. Şimdi bize bir haftaya kadar bu sorunu halledeceklerini söylüyorlar" dediler.

            MİLLİ EĞİTİM: ''OKUL TAMAM DEĞİL''
            Milli Eğitim Müdürü Selim Yavuz Sandıkçı ise, "TOKİ okulu hala teslim etmedi. Eksikliklerin giderilmesi ile birlikte sanırım bu hafta içinde teslim ederler. Teslim edilir edilmez okula taşınılacak" dedi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Eğitim