Nevruz Ateşi Yandı

Nevruz Ateşi Yandı

Türk Dünyasının yeni yılın başlangıcı olarak kabul ettiği “Nevruz Bayramı ve Orman Haftası”, ilçemizde çeşitli etkinlikler ile kutlandı.

Türk Dünyasının yeni yılın başlangıcı olarak kabul ettiği “Nevruz Bayramı ve Orman Haftası”, ilçemizde çeşitli etkinlikler ile kutlandı.

Akçaabat Belediyesince Atatürk Parkı'nda düzenlenen “Nevruz Bayramı ve Orman Haftası” etkinliğine; Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, İlçe Emniyet Müdürü Şevki Pekdemir, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Üçüncü, daire amirleri, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Kanuni Mehteran takımını verdiği konser ile başlayan etkinlikte konuşan Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, Nevruz'un, yeni gün manasına geldiğini ve Türk'ün ayak bastığı her yerde kutlandığını belirtti. 21 Mart tarihi hem Nevruz’un hem de Orman Haftasının başlangıcı olduğunu ifade eden Türkmen konuşmasında Orman Haftası ile ilgili “Ormanlar bir ülkenin akciğerleri ve en büyük zenginlik kaynağıdır. Bizim için orman, hava gibi, su gibi ihtiyaç duyduğumuz doğal kaynaklardandır” dedi.

Törende, sembolik olarak Nevruz ateşi yakılıp demir dövüldü. Orman haftası münasebetiyle de vatandaşlara 14 bin adet fidan dağıtımı gerçekleştirildi.

Günün anısına pilav ve tatlı ikram edilirken, baharın insana ve doğaya kattığı yaşama sevinci kutlamalara yansıdı.

1-043.jpg2-043.jpg3-029.jpg4-020.jpg

5-009.jpg6-006.jpg7-003.jpg8-003.jpg9-001.jpg9-001.jpg10.jpg11-002.jpg12.jpg13.jpg14.jpg15.jpg

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler