MERHABA AKÇAABAT!

 


                Biraz ara verdik ama bu gün kavuşmak günü yeniden, merhaba! Yine memlekete ait duygularımızı, anılarımızı, özlemlerimizi, bu metropolde yaşarken aniden aklımıza düşen ve bağrımızda bir ateş gibi yanan Akçaabat’ımızı paylaşmak, anlatmak, anmak için merhaba!

İnsan kaybettiği şeye üzülür. İnsan uzak olduğu şeye özlem duyar. Bu bir sevgili de olur, bir memlekette. İsteyip kavuşulmayınca aşk ortaya çıkar.  Aşk sadece özlemin, istemenin ve arzunun şiddetiyle ölçülebilen, bilinen ama gösterilemeyen, elle tutulamayan, yaşanan bir varlıktır.

                Uzak diyarlarda, Akçaabat hasretini içinde duyan için aşk, Akçaabat’tır.  İstenen sevgilidir. Vuslatına gün sayılan beklenendir… Gurbetteki bizler Akçaabat için, belki orada, Akçaabat’ın koynunda yaşayanlardan fazla Akçaabat için hassasız ve daha çok şey dileriz, isteriz.

                Bu günler, Akçaabat sevgisini en iyi ifade edebilenlerin ve Akçaabat için en iyiyi düşleyenlerin Akçaabatlının huzuruna çıkacağı günlerdir. Çünkü seçim arifesindeyiz. Her aday birçok vaatle, birçok sözle çıkacak huzurlara.

                Hizmet etmeye aday olanlar sizlerin karşısında, sizler için hizmete talip olarak gelecekler ziyaretinize. Programlarını, planlarını, düşüncelerini paylaşacaklar. Gelişen, hem de durmaksızın ve süratle değişen dünyada, Akçaabat’ın nasıl bir konumda ve nasıl bir yerde olmasını istiyorsanız, işte buna göre karar vereceksiniz!  Maziye, geçen yıllara bir bakın ve geleceğinizde neler görmek istiyorsanız ona göre karar verin! Seçimler daima bir fırsattır. Bu fırsattan en iyi parsayı toplamaya çalışın! Akçaabat nasıl marka şehir olacak? Neler yapılabilir? Eksiğimiz, ihtiyacımız ne? Ülkemizin olanakları, başka şehirlerin sahip oldukları ortada; Akçaabat nasıl bir hamle yapacak?.. Sorun lütfen!

Sürekli göç veren, insanlarının geçimlerini daima başka ellerde aradığı bir şehirdir Akçaabat. Daha geçen seçimde sekiz milletvekili çıkarırken, bakın altı milletvekiline düştü Trabzon. Göç şehri olduğunun en açık kanıtı bu. Sürekli azalan nüfus, göç etmek zorunda kalan insanlar. Oysa kim memleketinde yaşamak, kim geçimini oradaki olanaklardan karşılamak istemez? Şu keşmekeş, şu insanlığın bile grama dönüştüğü metropollerde kim yaşamak ister?..

                Akçaabat için en iyi olan kazansın, dileğim bu. Çünkü  Akçaabat’ın kazanması, hepimizin kazanması demek. Akçaabat’ın ihtiyaçlarımızı karşılayan bir şehir olması demek, göçün durması, gurbetliğin olmaması demek! Kahvehanelerde gençlerin heba olmaması demek! Ömürlerin ziyan olmaması demek!..

                Akçaabat için kim ne yapmışsa şükran borçluyuz. Yapmaya gelenlerin de Allah yolunu açık etsin!

                Hazreti Peygamber ; “HAKSIZLIK KARŞISINDA SUSAN DİLSİZ ŞEYTANDIR!” buyuruyor. Mevlana; “Cihan dağdır, yaptıklarımız ses. Başına gelenler o sesin yankısıdır.” İnsan tarafgirlik, hiddet ve şehvetten şaşı olur. Hiddet ve şehvet ruhu Hak'tan ayırır. Garez gelince, hüner örtülür.  “ diye nasihat veriyor. Hak ve adalet duygusu içinde, hakkımızı aramasını, Akçaabat’ımız için en doğrusuna karar vermemizi dileyerek, sağlıcakla kalın!

 

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum