Oğuzhan SİVRİKAYA

Oğuzhan SİVRİKAYA

SORUn

 

Bir soruN var bir yerlerde. Ya biz anlatamıyoruz kendimizi ya da insanlar yanlış anlamaya meyilli. 180 kere anlatsam anlamayacak. Geniş değil ufkumuz. Açımız dar olmamalı. Matematik kuralıdır bu!

 

*

Hayatında bir kuralı var! Kural Lokman Hekim öğütlerinde aşağıda!

*

Anlatacağım yüreğimde ne varsa. Günah mı çıkartıyor diyorsanız deyin! İlk kez umrumda değil!

*

Geçen hafta ki yazımda enteresan yorumlar geldi.  İçinde haklı olanlarda vardı haksız olmayanlarda. Önemli değil yeter ki insan HAKsız yaşamasın!

*

Geçen haftaki yorumlardan bir tanesi şöyleydi. Kurşun kardeşimiz yazmış(yazdığı gibi): “Değerli kardeşim.yazdığın yazı sisteme değilde sanki belli bi görüşe gitti. …Yazılacak çok şey var ama neyse.Ha bide kardeşlik ALLAH ile kimse aldatamaz.Çünkü o asla kullanılmaz (haşa)    “ Bir yandan haklı bir yandan haksız. Nasıl olucak diyorsunuz bu durum. Doğruların iki yüzü var. Anlatayım. “Ha bide kardeşlik ALLAH ile kimse aldatamaz.Çünkü o asla kullanılmaz (haşa)” demiş. Burada haklı. Çünkü olaya Bakara Süresinin 9. Ayetinden bakmış. Ne diyor Bakara Süresinin 9. Ayeti: “Onlar Allah’ı ve inananları aldatmaya çalışıyorlar. Oysa sadece kendilerini aldatırlarda farkında değildir.”  Bunda hem fikiriz. Ben geçen haftaki yazımda ne dedim ki böyle bir yorum geldi. Dedim ki, Allah ile aldatanlara aldanmayın. Bu söz bana ait değildi ve herkesin garibine gitti. Oysa Kur’an’ı Kerimi incelersek Fatır Süresinin 5. Ayeti olarak çıkar karşımıza. Hatta ayet GİRDAP filminin de konusudur. Fatır Suresi  5. Ayet şöyle der: “ Ey İnsanlar! Hiç şüphesiz  Allah’ın vaadi haktır; öyleyse dünya hayatı sizi aldatmasın ve aldatıcı(lar) da, sizi Allah ile (Allah’ın adını kullanarak)aldatmasın.” Ben de bu açıdan bakmıştım. Ne kadar dogru değil mi?

Değerli kardeşim.yazdığın yazı sisteme değilde sanki belli bi görüşe gitti.” demiş kardeşimiz. Evet  SİSTEM’i eleştiriyorum ve her kimse bu sistemin parçası onu da. Her cümle bir önceki cümlenin anlamını vurgular! Eğer şu ana kadar ki yazılarımı okusaydı kardeşimiz beni anlamakta güçlük çekmeyecekti. Ama olsun bazen gerçekler aldatıcı gözükebilir!

*

DÜŞünce özgürlüğü yaşandığı ülkede yaşıyoruz. Her şeyi söylebilirim di mi? Çünkü halkı bilinçlendirmek adına memurların siyaset yapıldığı bir dünyadayız! Duygularımızın bir yere bağlandığı ülkedeyiz. Geçmişte de yapılmadı mı bu? Yeni çeri Ocağının yerine kurulan yeni orduda mesala. Gerçi olay tamamiyle hayırlı bir olaydı. “Asarkir-i Mansure-i Muhammediye”koyuldu yeni ordunun adı. Yeni düzen olunca sanırım şarttı bu.  Bu konuda da fazla laf DÜŞmez bana.

*

Gensoru verilmeli? Genlerimizde var SORUn.. Yabancı öğretmen alımı çok garibime gitti ve bir de Hazirandaki öğretmen atamaları manidar geldi bana…

*

Hep yazdıklarımdan eleştiyorlar beni. Devam edin bende yeni tarzıma geçtim zaten. Bıktım eleştirilerinizden!  İlk yazım şöyle.

*

 Yazı içinde yazı. ..

“Frame Türkiye adlı yarışma yayınlandığı ilk günden itibaren gündeme oturdu.

İstanbul, Ankara, İzmir, Eskişehir, Antalya ve Kayseri’de özel olarak inşa edilen cam evlerde yaşamlarını sürdüren yarışmacılar yaptıklarıyla olay yaratmaya devam ediyorlar.www.frameturkiye.com adlı internet adresi üzerinden 7 gün 24 saat izlenen yarışmacılar en fazla izlenen ev olmak için kıyasıya yarışıyor. Eskişehir evi söyledikleri şarkılarla, İzmir evi ruh çağırma seansları ile Antalya evi ise oynadıkları ‘Gerçek mi Cesaret mi’ oyunuyla öne çıkıyor. Antalya Frame evi, oynadıkları gerçek mi cesaret mi oyununda birbirlerine verdikleri cezalar izleme rekoru kırdı. Özlem ve Arzu’nun Gökhan’ın ayaklarını yıkaması, Gökhan’ın Arzu’ya  ayak masajı yapması ve evde lastik atmaları en çok izlenen anlar arasında yer alıyor.

Aysun KAYACI ve Murat BAŞOĞLU sunumuyla Frame Türkiye hafta içi her gün saat 17:00’da ve her Pazar 22:45’de canlı yayın ile TNT ekranlarından izleyicisiyle buluşuyor.”

*

Bülent ERSOY,  Hülya AVŞAR için ne dedi? Haftaya…

*

YANİ BÖYLE Mİ OLSUN İSTİYORSUNUZ!

YANİ BÖYLE Mİ OLSUN İSTİYORSUNUZ!

YANİ BÖYLE Mİ OLSUN İSTİYORSUNUZ!

HİÇ Mİ SORUn yok!

*

Kutlu Doğum Haftasında bunları konuşmak istemezdim ama nasip böyleymiş olsun.

Kutlu Doğum Haftasını hepimize KUTLU olsun. İnşallah Peygamber efendimizin sancağı altında buluşuruz.

“Müminler, birbirini sevmekte , birbirine acımakta ve bir diğerini korumakta vücut gibidir.  Vücudun herhangi bir organı rahatsız olunca diğer organları da bu yüzden rahatsız olur.” Hz. Muhammed(s.a.s)

“Sünnetlerime dişinizle sarılın.” Hz. Muhammed(s.a.s)

*

YALNIZlaşıyoruz… “Yanlış”laşıyoruz galiba. Ama sorun yok. Yeter ki dost isteyin. “Siz ne yeryüzünde , ne de gökte (Allah’ı) aciz bırakamazsınız . Allah’tan başka bir dost ve yardımcı da bulamazsınız.”(Ankebut, 22)

*

Lokman Hekim’in nasihatıdır…

Kulaklara küpe.

İKİ ŞEYİ UNUT, İKİ ŞEYİ UNUTMA!
Lokman Hekim oğluna demiş ki: ”Sana bütün bildiklerimin özünü hulâsasını söyleyeyim. Dört şeyden iki şeyi unut, iki şeyi unutma.
1. Sana yapılan kötülüğü unut.
2. Başkasına yaptığın iyiliği unut.
3. Allah’ı unutma.
4. Ölümü unutma.”

*

“Konuşsam tesiri yok sussam gönül razı değil!”Fuzili… Galiba yine fuzuli konuştum…

Nerden yola çıktım nereye geldim. Galiba FELSEFE yaptım. Sürekli yoldaydım ama.

“Aynı dili konuşanlar değil aynı duyguları paylaşanlar anlaşırlar” der Mevlana. Umarım anladık birbirimizi.

*

 Kimse duymasın bu aramızda konuşulanları…

*

Ey İnsan! Üstün kerem sahibi olan Rabbine karşı seni aldatıp yanıltan nedir? (el- İnfıtar, 6)

Ben yine lafımdayım! Nasılsa DÜŞünce özgürlüğü var. Bunu siz istediniz!..

 

Not: Bu yazı  başka bir sitede yayınlanmıştır ve arşiv olarak buraya eklenmiştir...

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.