Kulis Haberlerde Neler var?

Kulis Haberlerde Neler var?

Kulis Haberlerde Neler var?

Akçaabat’ta siyaset ivme mi kaybediyor.

Son yıllarda siyasete olan ilsizliği Akçaabat’ta da görmek mümkün.

Öyle ki 2019 seçimlerini bir önceki yerel seçimler ile kıyasladığımızda arada değişen çok şey olduğunu görüyoruz. 2014 yılında sadece AK Parti’de 10 olan aday adayı sayısı süre uzatılmasına rağmen 7’de kaldı.  Mevcut adaylara Şefik Türkmen ve Emre Akgün ile birlikte bu sayı 9’a yükseliyor.  İşin olan ise bir önceki dönem aday adayı olan hiçbir isim bu dönen aday adayı olmadı.  Mart 2014 seçimlerinde Akçaabat için Şefik Türkmen, Ahmet Güner, Ayhan Sevim, Cevat Birinci, Muhammet Altınel,
Osman Karaçukur, Mehmet Baş, Musa Bulut, Hamza Kardeş, Engin Şahin, Zeki Koç AK Parti’den aday adayı olmuşlardı. Bu isimlerden şuan hiç kimse aday adayı olmadığını görüyoruz.

Büyükşehir için Akçaabatlı Aday Adayı Yok.

Akçaabat Büyükşehir için de önemli bir oy deposu. Ayrıca Trabzon’un Ortahisar başta olmak üzere çok sayıda Akçaabat kökenli seçmen var. Trabzon Büyükşehir Belediyesi için 8 aday adayı çıkmasına karşılık Akçaabatlı tek aday adayı olmamış olması üzüntü verici.

Meclis Aday Adayları Başkan Aday Adayını bekliyor. Belediyelerin etkin çalışmalarında önemli görevler üstlenen Belediye meclis üyelikleri için ise şu ana kadar tek başvuru yapılmış.

İYİ Parti’de İbre Osman Akbulut’tan yana
 Kısa bir süre önce kurulmasına karşılık Trabzon’da  iyi bir çıkış yakalayan ve bir milletvekilini meclise gönderen İyi Parti, bu çıkışını yerel seçimlerde de göstermek istiyor. Akçaabat ilçe Başkanı Mustafa Mısır, parti içi ve sosyal alanda bir hayli etkili. En azından heyecanı olan bir ilçe başkanı profili çiziyor. Şimdi önlerinde önemli bir sınav var. Bu sınavda da Osman Akbulut ile bir başarı elde etmek istiyor. Akbulut henüz net olmasa da İyi Parti’inin Akçaabat Belediye Başkan Adayı gibi.

 

MHP’de  Şener Pul Sesleri

Milliyetçi Hareket Parti’nin bir önceki dönem adayı olan Metin Gedikli AK Parti’ye geçerek buradan Aday Adayı oldu. MHP’nin kaderi mi nedir bilinmez ama 2009 seçimlerinde de başkan adayları olan Osman Karaçukur aynı şekilde AK Parti’ye geçmiş ve aday adayı olmuştu. Şimdi MHP’de Hasan İncehasan ve Yakup Can aday adaylığını ilan etti. Şimdi AK Parti’nin karşısına güçlü bir aday arayışı ver. Bu ismin de Şener Pul olduğu, Pul’un ise adaylığa sıcak bakmadığı ve ikna edilmeye çalışıldığı belirtiliyor.

CHP’de BAK tamam gibi

Siyasetin en sessiz Parti’si CHP diyebiliriz. Bir önceki dönem Ali Türen Öztürk ile siyasete rekabet ve hareketlilik katan CHP bu dönem sessizliğini koruyor. CHP’de aday adaylığını tek açıklayan isim ise Ali İlyaz. Açıklayan diyoruz çünkü aldığımız duyumlara göre henüz ne ilçeye ne de ile böyle bir başvuru yapılmış değil. Hal böyleyken CHP’de birkaç isme teklif götürülmüş fakat bu isimler bu teklifi kabul etmemiş. Parti içerisinde uzun süredir yer alan Mustafa Bak’ın adaylığı düşündüğü ve parti yönetimin de buna olur verdiği ifade ediliyor.  

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum