Akçaabatlı Adaylar Kimler?

Akçaabatlı Adaylar Kimler?

2023 Genel Seçimlerine doğru, siyasi kulislere yansıyanlar.

 

2023 Genel Seçimleri yaklaşırken Cumhur İttifakı ve Millet İttifakı başta olmak üzere bütün partilerde seçim atmosferi başladı diyebiliriz. 2023 seçimlerinde hem Cumhurbaşkanlığı hem de milletvekili seçimlerinin çok zor geçeceği aşikâr. Hal böyle iken AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Milletvekilleri adaylarını o bölgenin, yörenin veya ilçenin sevilen isimlerinden, halkın içinden ve tabandan diye tabir edilen isimlerden belirleyeceğini ifade ettiği kulislerde konuşulmakta. Öte yandan Millet ittifakının Cumhurbaşkanı adayının henüz netleşmemiş olması, milletvekili adaylarının da sessiz kalmasına neden oluyor. Millet ittifakında Cumhurbaşkanlığı için adı geçen Akçaabatlı Ekrem İmamoğlu’nun aday olması halinde ise Trabzon’da çok farklı bir seçim havası yaşanacağı aşikar.

Seçim süreçlerinin doğal atmosferi milletvekili aday adaylı olabilecek kişilerin isimlerinin fısıldanması. Hemen hemen her gün basında, sosyal medyada ve sohbet meclislerinde aday adayı olarak isimler telaffuz edilmekte. İsimleri konuşulan kişilere baktığımızda hepsi Trabzon’un doğusundan diyebiliriz. Peki, Trabzon’un en büyük ikinci ilçesi, doksan bin seçmeni olan ve bakıldığında bu oylarla bir milletvekili çıkarma kapasitesine sahip Akçaabat’ın, Akçaabatlı, milletvekili aday adayı olabilecek kişi veya kişilerin isimleri neden telaffuz edilmemekte. Akçaabat’ın lobisi mi zayıf yoksa Akçaabatlılar bir olamıyor mu gibi eleştirileri bir kenara bırakıp Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın halkın içinden, her kesimde sevilen bir ismin belirlenip Akçaabatlılar da bu ismin arkasında durarak bir vekil adayı belirlenmeli. Akçaabat’ta bu isim ve isimler kimler olabilir?

Doğal ve bilinen bir şey olduğu için mevcut ilçe başkanları ve Belediye Başkanları doğal aday adayı olarak düşünülebilir. İlçe başkanlarının genel merkezden gelen işarete göre hareket ettiği bilinen bir uygulama. Akçaabat Belediye Başkanının ilk dönemi olmasından dolayı belediye başkanlığına devam edeceğine kesin olarak bakılmakta. İl Başkanı Dr. Sezgin Mumcu da Akçaabatlı. Mumcu hem kariyeri hem de siyasi konumu bakımından en avantajlı isim olarak duruyor. Fakat Sezgin Mumcu’nun hem ilk dönemi hem de 2023 seçimlerine İl Başkanı olmadan ya da değiştirerek girmek ne kadar doğru olur? Bu bakımdan da Mumcu’nun genel merkezden adaylık için onay alacağı düşük ihtimal. Aynı şekilde CHP İl Başkanı Ömer Hacısalihoğlu CHP’nin Akçaabatlı adayı olabilir. MHP'den Şener Pul ve Halil Memiş ismi geçenler arasında. Karayolları Genel Müdürü Abdulkadir Uraloğlu da adaylar arasında isimleri konuşulanlar arasında. Uraloğlu’nun Ankara ayağı konumu gereği bayağı güçlü. Ama Akçaabat yansıması ne durumda, buradaki lobisi ne aşamada buna da bakmak gerek. Bir diğer isim ise Akçaabatlı Kaymakam Gürkan Üçüncü. Üçüncü kaymakamlık mesleğinin stratejik yerlerinden olan Hopa gibi önemli bir ilçede görev yapıyor. Son dönemlerde Akçaabat ile Hopa arasında mekik dokuyan üçüncü Akçaabat’ta hiçbir program kaçırmıyor. Her kesimle sıcak temas kuran Gürkan Üçüncü’nün yaşı genç. İleride Vali olmasına kesin gözü ile bakılan isimlerden biri. Kariyerine siyasetle mi yoksa bürokrasi ile mi devam edeceğini süreç gösterecek. Elbette Ankara ve İstanbul başta olmak üzere çeşitli illerde Akçaabatlı üst düzey yöneticiler ve bürokratlar var. Bunlarda aday adayı olarak çıkacaklardır. Fakat Erdoğan’ın aday belirleyeceği stratejiye baktığımızda bu isimlerin de pek şanslarının olmadığı görülmektedir. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ifade ettiği gibi halkın içinden, her kesimden sevilen, Akçaabat’ın her caddesinin sokağını bilen, bulunduğu görev nedeni ile şehre hâkim bir isim son zamanlarda Akçaabat Kulislerinde konuşulmaya başlandı aslında. Akçaabat Belediye Başkan Yardımcısı Serkan Özdemir. Özdemir’in mevcut konumu, parti içindeki bütün yöneticiler tarafından ve meclis üyeleri arasında sevilen kişi olması, Akçaabat’ın bütün coğrafyasına hâkim olması, parti tabanından geliyor olması, ilçe teşkilatının hemen hemen her kademesinde bulunmuş olması gibi önemli avantajları bulunmakta. Özdemir’in böyle bir talebi veya isteği var mı bilinmiyor ama son zamanlarda sosyal medya paylaşımlarının hareketlenmesi bu yönde algılanmakta ve aday olma niyetinin olduğu halk arasında, esnaf meclislerinde konuşulmaya başlandı. Aday olabileceği yönünde olumlu söylentiler de var, Serkan Özdemir’e vekilliği bırakmaz diyenler de var. Ama olacağı yönünde konuşanların da ağır bastığını ifade edelim ve sürecin nasıl ilerleyeceğini hep beraber bekleyip görelim.

Sözün Özü;

2023 Seçimlerinde aday olacak ve ben Akçaabatlıyım diyenler, Zorosayı, Mimerayı, Çarşidayı, Fizi, Zagerayı bilecek, sokakta yürürken insanların çoğuna ismi ile hitap edebilecek, Bahriyeli’de Komaroğlu’nda köfte yemiş, velhasıl Akçaabat’ın derdini kendine dert edinecek adaylara ihtiyaç vardır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
19 Yorum
Kulis Haber