STK'ları ziyaret ediyor

STK'ları ziyaret ediyor

Akyüz, çalışmalarını sürdürüyor

MHP Trabzon milletvekili aday adayı Op. Dr. Hasan Akyüz, çalışmalarını sivil toplum kuruluşlarına yaptığı ziyaretlerle sürdürdü. Trabzon Türk Ocağı, Türkiye Kamu-Sen ve Türkiye Kamu Çalışanları Vakfı (TÜRKAV) Trabzon şubelerini ziyaret eden aday adayı Hasan Akyüz, siyasete girme nedenlerini ve Türkiye’nin içinde bulunduğu olumsuz koşulları örneklerle anlattı.

İlk olarak Türkiye Kamu-Sen Trabzon Şubesi’ni ziyaret eden Akyüz, burada Kamu-Sen Şube Başkanı Coşkun Dilber ve diğer bağlı sendikaların başkanlarıyla bir araya geldi. Sendika temsilcilerinin özellikle uzmanlık alanı olan sağlık yönündeki sorularını yanıtlandıran Akyüz, Türkiye’nin sağlıkta her geçen gün daha kötüye gittiğini ifade ederek, “Sağlık sistemi kötü bir gidişata sürükleniyor. Sağlığı düzene sokmak gittikçe daha da zorlaşıyor ve sağlıktaki bu kötü gidişatı tersine çevirmek her geçen gün daha da maliyetli hale geliyor” dedi.

Mevcut sağlık sisteminin hastanın müşteri olarak görülmesini sağladığını ileri süren Akyüz şöyle devam etti: “Bu sistemde doktor bir hastaya en fazla 3 dakika bakabiliyor. Günde 100 hasta bakan doktorlar var. Çünkü sistem doktoru buna zorluyor. Döner sermaye böyle işletiliyor. Hastalarıyla çok ilgilenerek, az hasta bakan doktorlar ise hastane yönetimiyle karşı karşıya geliyor veya farklı yerlere sürülüyor.”

TÜRKAV Trabzon Şubesi’nde, başkan Kenan Kuru ve yönetimi tarafından karşılanan Akyüz burada da siyasete girme sebeplerini anlattı. Siyasete ülkenin içinde bulunduğu durum, vatandaşların yaşadığı sıkıntıları düşünerek bir sorumluluk gereği olarak girdiğini belirten Akyüz, AK Parti’nin insanların fakirliğinden yararlandığını ve devlet eliyle yapılan yardımlarla kendisine rant sağladığını kaydetti. MHP iktidarında muhtaç durumda olan herkese yardımların devam edeceğini, hatta daha fazla arttırılacağını da beyan eden Akyüz, “MHP bu yardımları kendisine rant sağlamak için değil, vatandaşın ihtiyacı olduğu için yapacaktır. Ancak her şeyden de önce biz vatandaşın işsizlik sorununa karşı önlemler almak için çalışmalar başlatacağız” ifadelerini kullandı.

Trabzon Türk Ocağı’nı da ziyaret eden Akyüz, burada da çalışmalarından söz etti. Trabzon Türk Ocağı Başkanı Prof. Dr. Mithat Kerim Arslan, ziyaretinden ötürü Akyüz’e teşekkür ederek, çalışmalarında başarılar diledi.

kamusen-(1).jpg

kamusen-(2).jpg

turkav-(1).jpg

turk-ocagi.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.