Kocaeli'de Trabzon Günleri

Kocaeli'de Trabzon Günleri

Kocaeli'de Trabzon Günleri

Trabzonlular bu kez Kocaeli’nde coştu. En fazla Trabzonlunun yaşadığı ikinci Şehir olan Kocaeli’deki Trabzonlu dernekler tarafından düzenlenen Trabzon tanıtım günlerinin açılışı görkemli bir şekilde gerçekleştirildi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy’un yanı sıra çok sayıda siyasetçi ve bürokratın katıldığı açılış programına vatandaşın ilgisi de oldukça yoğundu. 

Kocaeli Trabzonlular Derneği Başkanı Sami Durmuşoğlu açılışta yapıtğı konuşmasında, ''Bugün çok gururluyum, böylesine bir kalabalık, böylesine büyük isimlerin karşısında durmak, bu tabloyu görmek çok önemli. Hepinize teşekkür ederim' şeklinde konuştu.  Kocaeli Üniversitesi eski rektörü Trabzonlu Sezer Komsuoğlu ise duygu yüklü konuymasında eskilere dönerek. 'Trabzon’dan İstanbul’a geldiğimde plakamı değiştirmeyeceğim dedim. 61 plaka idi. Bir yere park edip, oradaki esnafa aracımı buraya bıraksam birkaç dakikalığına dedim bana ‘Plakan olayım yengem devam et’  dedi. İşte Trabzonlu olmak böyle bir şey. Trabzon’un anlat anlat bitmeyecek bir özelliği var. Şehzadeler şehri, Osmanl’nın İstanbul’dan sonra ikinci limanı kenti. Osmanlı ilk bankayı İstanbul'da  kurduğunda Trabzonilk kredi verdiği iller arasındaydı. Trabzon böylesine önemli bir şehir'' dedi

BİZE HER YER TRABZON

Türk Dünyası Belediyeler Birliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ise ''Kocaeli Türkiye’nin en büyük sanayi kenti, tarih kenti turizm kenti. Anadolunun bütün güzelliklerini kültürlerini, kokularını kendinde toplamıştı. Kocaeli adeta Anadolu çiçek bahçesidir. Trabzonlular için söylenecek bir şey yok, bize her yer Trabzon diyoruz zaten. Karadeniz’in insanı çalışkan, bayrağını, ülkesini seven değerli insanlar. Onlara hizmet etmekten büyük onur duyuyoruz. Bu tür başarıların eğitimde ve sporda da devam etmesini diler hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum'' ifadelerini kullandı. 

TRABZON'U BURADA YAŞIYORUZ

Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, ''Erzurum, Sakarya ve Kars’tan sonra 61 bin nüfusla Trabzon 4. Sırada en çok yaşayan kişi. İstanbul’dan sonra en fazla Trabzon nüfusuna kayıtlı insanın yaşadığı ikinci şehir Kocaelidir. 400 bin İstanbul’da, 61 bin Kocaeli’de Trabzonlu var. Ben Trabzonluyum, 1980 yılında Trabzon Lisesi’nden mezun oldum, 3 yıl kaymakam adayı olarak çalıştım. Bende ailemizin gelenek göreneklerini yaşatmaya gayret ediyorum. Trabzonlu gençlerimizin geleneklerini unutmamak adına bu etkinlikleri çok önemsiyorum. Emeği geçen herkesi tebrik ediyorum özellikle Sayın İçişleri Bakanımıza yoğun gündeminize rağmen Afrin’deki operasyonlara rağmen bize zaman ayırmanız çok önemliydi. Tekrar sizlere teşekkür ediyorum'' diyerek teşekkür etti.

 BAKAN SOYLU: TRABZON BİZİM KIYMETLİMİZ 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise Trabzonluların ülkenin her yerinde birlik beraberlikleri ile herkese örnek olduğunu belirterek ''19 Trabzon Derneği’nin burada bir arada olması çok önemlidir. İlerlemek için birlikte hareket etmemiz gerekir. Bu anlamda hemşeri derneklerimizin ortaya koyduğu bu hareket önemlidir.  Aslında 20/25 yıl öncesinde hemşeri derneklerine bakış açısıyla bugünkü bakış açısı arasında çok fark var. Önemli bir gelişme ve.  Şehirlerin ruhu vardır, dili vardır. Şehirlerin tarihi 100-500 yıl önceden kalmış değildir. Bugün atılan her adım her refleks o şehirlerin tarihinden gelmedir. O şehirlerin ruhundan gelmektedir.  Hırçınlığı, parlaması, sevgisi, millete ve vatana olan sadakati de öyledir.  Bugün burada çok anlamlı bir birliktelik yaşanıyor. Bugün eğer milyonlarca insanımız, 81 milyon vatandaşımız hepsi, teröre karşı topyekün bir mücadele ortaya koyuyorsa, bu akım bu birikim bu şuur işte buraların oturduğu şuurun adıdır.  Sabah bir toplantıdaydık, bir şehit cenazesine 15 bin kişilik bir kasaba o kasabanın etrafındaki kasalardan 50 bin kişi katılıyorsa, bu başka bir şeydir. Bir milli beraberliktir, birlik ruhudur.  Kocaeli Trabzon Derneklerinin bu güzel hassasiyetine tekrar teşekkürlerimi sunmak isterim.

21. ASRA ÇOK İYİ BAŞLAMIŞTIK

Bu süreci iyi değerlendirmek zorundayız, siyasette yaşanan hiçbirşey tesadüf değildir. Dünyanın en pahalı arazisinde yaşayan bir ülke için hiçbir şey tesadüf değildir. Türkiye’nin önüne çok önemli bir süreç koydular, Türkiye bu süreci güçlü bir liderlik ve istikrarla kendi lehine çevirmeye çalıştı. 21. Asra iyi başladık. Geçmişten elde ettiğimiz tecrübelere bakarak demokrasi ile bu günlere geldik. İyi güzel şeyler yapmaya devam ediyoruz.  Fakat bir takım güçler, 10 yıldır bizi bir koridora sokmaya çalıştılar. Ama biz bu koridordan kurtulduk, Türkiye bu koridorun içinden çıkarak, kardeşliğin, zenginliğin ve hedeflerinden uzaklaşmamanın büyüklüğünü göstermiştir.  50-100-150 yıl sonra bu ülkenin tarihi yazıldığında, bu neslin başarısı da yazılacaktır. Bugün  Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde bu ülkenin bir bakanı olarak söylemek istiyorum, dünyanın hiçbir yerinde yüzü asılmayan, yüzü eğilmeyen, başı yere eğilmeyen değil yüzü dimdik duran alnı açık insanlar olmanın gururunu yaşıyoruz.  Kimse bizi istikametimizde, kültürümüzden ayıramayacak. Kimse bizi başkalaştıramayacak.

CUMHURBAŞKANIMIZ TARİHE SIRTINI MI DÖNSEYDİ

 Türkiye'deki Suriyeli vatandaşlarla ilgilide açıklamalarda bulunan Bakan Soylu, '3,5milyon Suriyeli insanın kendi memleketinde yaşama hakkı vardır. Bugün Afrin’den halep’den gelen 1.5 milyon kişi neden kendi ülkesinde yaşamasın. Diyorlar ki Suriyeli'lerin türkiye'de ne iyi var, bizim Suriye'de ne işimiz var. Ne yapsaydı Sayın Cumhurbaşkanımız, tarihine sırtını mı dönseydi, yüzyıllarca aynı sancak altında kaldığı tarihini görmezden mi gelmeliydi. Hayır. Yapmadı, yapamazdı, siz komşunuzun evi yanarken perdenizi çekip oturabilir misiniz. Evet oradaki yangını görmezden gelemezdik. Bugün burada bir aradayız. Ne için, birliğimiz için, dirliğimiz için. Ülkemiz şehrimiz için, e o Suriyeliler istemez mi kendi memleketlerinde yaşamak. Bu olaya böyle bakmak lazım.  Bugün savunma sanayisinde nasıl yüzde 70 yerlilik millilik noktasına çıktıysak otomobili de yapacağız, herşeyi yapacağız, biz dünyanın 10 büyük devletinden biri olacağız. Buna insanlığın ihtiyacı var. Ölçümüze, müşürümüze herkesin ihtiyacı var. Çünkü biz Büyük Bir Milletiz''

Haber:61saat
Fotoğraflar:Cemil Bıyıklı

akcaabat-trabzon-gunleri.jpg

akcaabat-trabzon-gunleri1.jpg

akcaabat-trabzon-gunleri2.jpg
Akçaabat Belediyesi'ne ait standı ziyaret eden İç İşleri Bakanı Süleyman Soylu'ya Başkan yardımcısı Cevat Birinci tarafından gümüş plaket takdim edildi.

trabzon-gunleri-basladi1.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler