Karadeniz Oyunları Tanıtım

Karadeniz Oyunları Tanıtım

2-8 Temmuz tarihleri arasında yapılacak olan 1.Karadeniz oyunlarının beğenilen tanıtım filminin başrollerini Trabzon şehri ve Trabzon halkı paylaşıyor.

 Trabzon’un görülmeye değer mekanlarından, konuksever ve enerjik insanından renkli görüntüler sunan ve Haziran ayında gösterime giren film, Trabzon’un sporu ve kardeşliği buluşturmak için hazır olduğu mesajını veriyor.

Karadeniz Oyunları’nın heyecan ve misyonunu yansıtan atmosferini yaratabilmek için “Karadeniz üzerinde spor” sahneleri kullanılan filmin yönetmenliğini Mete Özok yaptı. Filmi iki bölüm olarak düşündüklerini belirten ünlü reklam filmi yönetmeni Özok, “İlk bölümde Trabzon’un ünlü mekanlarının fonunda halkın limana gelişini, ikinci bölümde ise deniz üzerindeki gösterilerin görüntüye aktarmaya çalıştık. Trabzon halkını reklam filminde başrol vererek her kesimden beğenisini kazandık” dedi.

Ritmik jimnastikçilerin kullandığı kurdeleler filmde halkı tribünlere taşıyan görsel ve doğru motivasyon unsuru olarak kullanılıyor. Sporcuların deniz üzerindeki gösterileri sırasında görülen renk renk kurdeleler aynı zamanda “Karadeniz’in gençlerle renkleneceği” mesajını da taşıyor.

İçinde Karadeniz ezgilerini ve sporun enerjisini barındıran filmin müziğini, Ömer Özgür üstlendi. Filmde rol alan ritmik jimnastikçiler, koreografilerini bu müziğe göre hazırladı.

Filmin ana fikri olan ve Karadeniz Ekonomik İşbirliği ülkelerini spor ve dostlukla bir araya getiren Trabzon’un dört bir yanını saran renkli kurdeleler ise 5 günde filme monte edildi.

Çekimden özel ayrıntılar

Çekim hazırlıkları yaklaşık 3 hafta, çekim süresi 3 gündü.


Çekimler Trabzon’da yaklaşık 70 kişilikteknik ekip ve 150 oyuncuyla yapıldı.


Çekim mekanları Faroz, Boztepe, Sürmene ve Ganita idi.


Filmin teknik aşamalarında kullanılacak çekimler TEM stüdyolarında yapıldı.


Oyuncuları deniz üstüne yerleştirmek için stüdyo içi ve dışında 15x15 metrelik havuz yapıldı. Maviye boyalı bu havuzda oyuncular çekilip bilgisayar ortamında denize yerleştirildi.


Filmde Karadeniz’in atmosferini gerçeğe uygun yansıtmak için Trabzon halkı rol aldı.


Filmin 3d işlemleri ise 2 hafta sürdü.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Video